• Program


    13. Újbuda Jazz Fesztivál - Szelevényi-Porteleki Duó/Leimgruber-Demierre-Phillips Trió/JazzaJ Open S

    13. Újbuda Jazz Fesztivál - Szelevényi-Porteleki Duó/Leimgruber-Demierre-Phillips Trió/JazzaJ Open S

    Újbuda Jazz Fesztivál (1. nap)

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 29. péntek, 19:30


    Szelevényi – Porteleki Duó

    Szelevényi Ákos – tenor szaxofon, fémklarinét, zither, ütőhangszerek
    Porteleki Áron – dob, ütőhangszerek, brácsa, tárgyak

    A két muzsikus 2015. december végén találkozott először. Ez fontos dátummá vált, a koncert felvételéből lemez is készül. A széles hangszerparkot használó, nagy íveket bejáró duó, azóta hosszabb zenei utazásba kezdett. Sodró erejű koncertjeik legfontosabb eleme valamiféle megkerülhetetlen jelenlét, valamint a rögtönzés azon kreatív ereje, amely képes összekapcsolni minket rég elfeledett gyermeki énünkkel.


    LDP Trió

    Urs Leimgruber (CH) – tenor és szoprán szaxofon
    Jacques Demierre (CH) – zongora
    Barre Phillips (F/USA) – nagybőgő

    A több mint 15 éve működő trió az európai jazz talán leginkább invenciózus formációja. Urs Leimgruber és Jacques Demierre tavaly már megfordult a MU Színházban. Most a szabad improvizációs zene egyik legnagyobb klasszikusa, a 82 éves (!) legenda, Barre Phillips érkezik velük, hogy egy különleges trió koncert után másnap zenészeknek és táncosoknak szóló exkluzív workshopot is tartson, a fesztivál zárónapján pedig két kiváló magyar muzsikussal, ifjabb Kurtág Györggyel és Gőz Lászlóval lépjen színpadra.
    Fantasztikusan gazdag dinamikák, a zenei hang létrehozásának fizikai aktivitása áll a trió muzsikájának középpontjában. Egészen egyedi kaland ez az elmosott határok, zajok, zörejek, harmóniák birodalmában.

    JazzaJ Open Stage

    A budapesti szabad improvizációs szcéna az elmúlt években annyira felpezsdült, hogy még rétegzene volta ellenére is nehéz követni az új formációk alakulását. A színtér egyik meghatározó szervezőcsapata, a JazzaJ második alkalommal hirdet “nyitott színpadot”, mely izgalmas találkozási lehetőség előadóknak és nézőknek egyaránt. A 10 perces blokkok új produkciókat és zenei kísérleteket hoznak reflektorfénybe.

    Az előadók erre a címre jelentkezhetnek: jazzzzzzzaj@gmail.com

    A JazzaJ egy 2011-ben indult nyitott-zenei klub, mely a magyar improvizatív zenei szcénát fogja össze. Célja összekötni és közös platformon bemutatni a free jazz, zaj-, kísérletező folk- és komolyzenészeket, akik sokszor egymástól elszigetelve alkotnak. A JazzaJ nem stílus szerint válogat, hanem attitűd, gondolkodásmód alapján. A "jazz" a zabolátlan, kreatív életerő, ami folyton megújítja saját formáját, míg a "zaj" a legkülönfélébb hangok iránti nyitottságot jelzi. A közönség: alkotótárs. Hisszük, hogy figyelem és szabadság kreatív viszonyát megértve és átélve egyre több emberhez jut el ez a zene, mely a legőszintébb művészi kommunikációra ad lehetőséget - itt és most.

    Ajánlatunk


    Nem titok, hogy Snétberger Ferenc, a 2024/25-ös évad művésze legkedvesebb zenészpartnerei közé tartozik Anders Jormin svéd bőgős és Joey Baron amerikai dobos.

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

    A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas kötelező irodalomként az alsó tagozatban.

    Ajánló


    Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016