• Program


    2. Thomas Herzog és Philip Schmelzle

    2. Thomas Herzog és Philip Schmelzle

    Két kevésbé ismert francia szerző, Chabrier és Chausson egy-egy szimfonikus alkotása mellett a koncerttermekben főként szimfonikus költeményeiről ismert Richard Strauss 2. kürtversenye szerepel az est műsorán.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. október 6. péntek, 19:00

    A romantikus és utóromantikus stílusjegyeket magukon viselőművek közös jellemzői a szélesen áradó, invencióban gazdag dallamok, a dús zenekari hangzások.
    Emmanuel Chabrier tekinthetőa modern francia zene előfutárának, műveinek ritmikája, változatos és sokszínű hangszerelése, szellemes zenei ötletei nagy feltűnést keltettek a kortársak között, munkássága később a Hatok csoportjának tevékenységére is nagy hatással volt.
    Richard Strauss életművében a szimfonikus költemények és az operák mellett viszonylag kevés kamara- és versenymű található. Ám ezekben a műfajokban, miként a szimfonikus alkotásaiban is, sok alkalommal használja a kürtöt, mint szólóhangszert. Ezt valószínűleg családi kötelékkel magyarázhatjuk: édesapja, Franz Strauss a bajor királyi operaház kürtöse volt.
    Ernest Chausson művészetére két zeneszerzővolt nagy befolyással: César Francktól, aki a párizsi Konzervatóriumban a tanára is volt, főleg a zenei formálás szabályait vette át, míg Richard Wagner főként a harmóniavilágára volt hatással. Egyéni stílusára különösen jellemzőa ciklikusság, hiszen a rendszeresen visszatérőtémák kihangsúlyozzák a műegységét.

    Romantikus-est

    Savaria Szimfonikus Zenekar

    E. Chabrier: Gwendoline – nyitány
    R. Strauss: II. Esz-dúr kürtverseny
    E. Chausson: B-dúr szimfónia

    Közreműködik: Philip Schmelzle / Németország /

    Vezényel: Thomas Herzog / Svájc /

    Ajánlatunk


    Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a Fesztiválzenekarnak köszönhetően a Midnight Music azóta az egyik legjobb és legnépszerűbb program lett azok körében, akik fogékonyak a kultúrára, de nem szeretik a hagyományos hangversenyek kötöttségeit.

    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

    Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

    Ajánló


    2021. június 18-án Gaby Pepito vőlegényével, Brian Laundrie-val útra kelt, hogy valóra váltsák sokak elérhetetlen álmát, és világgá menjenek egy…

    A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a…

    A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016