• Program


    3 - Rautavara - Liszt - Óbudai Danubia Zenekar

    3 - Rautavara - Liszt - Óbudai Danubia Zenekar

    Óbudai Danubia Zenekar

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. november 22. csütörtök, 19:30

    Rautavaara: 7. szimfónia („A fény angyala”)
    Liszt: Dante-szimfónia

    Nyíregyházi Pro Musica Leánykar (karigazgató: Szabó Dénes)
    Óbudai Danubia Zenekar
    Vezényel: Kocsár Balázs

    „Végül, mintegy tizenöt esztendő múlva, nem volt már sokkal nagyobb, mint holmi sün, egy nemezes-tüskés, mohával benőtt csodalény, kinek már semmi zivatar nem ártott, s kin a visszafejlődött végtagok, karocskák-lábacskák, a szemecskék meg szájnyílás is nehezen voltak felismerhetők. Időt ez nem ismert. (…) Kékesfekete, kénes villámú viharok vonultak fel félelmes-tétován, megkönnyebbültek sisteregve a zengő víz felett, megszórván jégesővel, s villámaik a felgerjedt hullámokba vágtak, melyek magasra csapva ostromolták a rendíthetetlen szikla lábát. Azután minden jó volt, s békesség – éppoly fenséges, megfoghatatlan, mint az előbbi rombolás – töltött be mindent, s édes, felül napsugaras esőben ívelt egyik parttalanságtól a másikig, nedves szépségében a hétszínű szivárvány.”

    Rejtvények évada – Danubia 25.

    Ünnepi évadunkban játékra invitáljuk Önt: fejtse meg a koncert leírásaként szereplő idézet forrását (műcím, szerző), és hogy mi kapcsolja őket a szóban forgó koncerthez. A 3 című koncerthez kapcsolódó játék időtartama 2018. november  2-tól 22-ig tart. A megfejtések beküldésére szolgáló felület ebben az időszakban lesz elérhető, amit majd előre jelzünk. De gondolkozni már szabad! 

    A koncert előtt 17.45 órakor a Zeneakadémia Nagytermében a koncerthez kapcsolódó Beavató előadást tartunk, melynek házigazdája Eckhardt Gábor zongoraművész, zenepedagógus.

    Ajánlatunk


    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

    Babaróka 3+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

    félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

    Ajánló


    Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja…

    A humorban bővelkedő vígjátékunk különlegessége, hogy Nagy Sándor közel negyven karaktert kelt életre.

    Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016