• Program


    35 kiló remény

    35 kiló remény

    Első alkalommal rendez a Weöres Sándor Színház a Reményik Suliszínházzal közösen színházi nevelési programhetet. Az előadássorozat betekintést nyújt a színházpedagógiai előadások világába.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. május 23. kedd, 14:00

    TÉR-ERŐ - Színházi nevelési programhét

    A diák és a felnőtt nézők megtapasztalhatják, hogy a kisebb- és nagyobb gyermekeket foglalkoztató problémákat hogyan lehet feldolgozni színházi eszközökkel. Az előadások különleges belső élményt nyújtanak azáltal, hogy a nézők nem csupán külső szemlélői a történeteknek, hanem azok kimenetelét aktívan befolyásolhatják, véleményt mondhatnak az adott cselekmény szereplőinek viselkedéséről, megvitathatják a lehetséges megoldásokat.

    „Olyan színházi előadás, amelynek szerves részét képezi a részt vevő nézőkkel folytatott drámamunka. A nézők dramatikus tevékenysége megelőzheti vagy követheti a színjátékot, vagy akár meg is szakíthatja azt. Ez annak függvénye, mikor és hol kerülnek előtérbe azok a döntéshelyzetek, amelyekben valamelyik szereplőnek állást kell foglalnia. A résztvevő nézők éppen az ilyen döntéshelyzetek lehetőségeit tárják fel a maguk játéka során.
    A színházi nevelési előadás helyszíne lehet a színház, néha egy művelődési ház megfelelően kialakított terme vagy éppen az iskola.” (Németh Ervin)

    35 kiló remény

     

    a Soproni Petőfi Színház színházi nevelési előadása

     

    11-14 éves diákcsoportoknak

    Az előadás és foglalkozás időtartama: szünet nélkül 90 perc

     

    Foglalkozásvezető és rendező: Németh Ervin

    Utálok suliba járni.
    Az égadta világon semmit nem utálok így.
    És ezzel még keveset mondtam.
    Rámegy az életem.

     

    Szereplők:

     

    Gergő (1. szereposztás) – Benczur Adrián

     

    Leon apó – Horváth László 

     

    Anya – Szlúka Brigitta 

     

    Apa – Lénárt László

     

    Tanár – Németh Ervin

     

    Barát – Nagy Mario Attila

     

    Osztálytárs (1. szereposztás) – Kiss Klaudia

     

    Németh Ervin adaptációja Anna Gavalda regényének motívumaiból

    A 35 kiló remény egy kiskamasz története, akinek remek a kézügyessége, hatalmas a szíve, de iskolába járni nagyon nem szeret, hiszen nem igazán tud megfelelni az ottani követelményeknek. Bármit megszerel, szívesen segít barkácsolni imádott nagypapájának, de a matekkal és a szüleivel hadilábon áll. A helyzet napról napra romlik, kicsapják az iskolából, és senkinek sincs ötlete, hogyan tovább…

     

    A színházi nevelési előadás a részt vevő nézőkkel együtt gondolja át, mire való az iskola, mit tartunk a tudásról és annak hasznosságáról, s azt is, hogyan értse meg a kamasz a felnőtteket, hogy azok is megérthessék őt.

     

    A bemutatandó színházi előadás különleges élménnyel kínálja meg a részt vevő nézőket: ezúttal nem válik el egymástól élesen a színházi produkció és a szövegértelmező, vitázó szakasz, hanem a nézők tevékeny részt vállalnak majd a főhős életének eseményeiben, amikor fontos pillanatban megállítva a történetet, a főhős fejével gondolkodva hozhatnak meg lehetséges döntéseket - azt is megvizsgálva, hogy választásuk vajon milyen következményekkel jár majd.

    Ajánlatunk


    Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

    Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

    Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

    Ajánló


    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

    Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016