• Program


    5. Madaras Gergely és Csáki András

    5. Madaras Gergely és Csáki András

    Georges Bizet utolsó alkotása „Carmen” című operája volt. Mai napig ez az egyik legismertebb és leggyakrabban játszott opera a világ különbözőszínpadain, pedig Bizet kortársai idegenkedve fogadták a komponista színpadi kísérleteit és drámai zenéjének szokatlan, realisztikus hangját. Az opera zenei anyagából készült a nagy népszerűségnek örvendőszvit.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. január 18. csütörtök, 19:00

    Bár Joaquín Rodrigo Vidre melódiái igen hatásosak, mégis csak gitárversenyének lassú tétele tette a szerzőnevét világszerte ismertté. A szerzőre jellemzővilágos és színgazdag, a kamarazenére emlékeztető hangszerelés ebben a darabban is nagyon jól megfigyelhető.
    Manuel de Falla, a 20. századi spanyol zene korszakos mestere. Szerepe a spanyol zene fejlődésében hasonló, mint amit kortársai, Bartók és Kodály kapcsán a magyar zenekultúrában megemlítünk. 1919-ben írta meg a szvit alapjául szolgáló balettzenéjét, tipikus spanyolos ritmizálásával, hangszín- és melodikavilágával.
    Az est utolsó darabja Ravel legnépszerűbb műve, a Bolero. Az 1928-ban bemutatott darab, a tökéletes zeneszerzői tudás tükre. A monoton módon ismétlődő alapritmus felett két különbözőtéma egymással váltakozva a semmiből indulva, dinamikailag fokozatosan erősödve, hangszerelésben egyre dúsabban és színesebben jut el a csúcspontig, állandóan fenntartva a hallgatóság figyelmét.

    Spanyol-est

    Savaria Szimfonikus Zenekar

    G. Bizet: Carmen 1. szvit és Habanera a 2. szvitből
    J. Rodrigo: Concierto de Aranjuez – gitárverseny
    M. de Falla: A háromszögletű kalap – szvit
    M. Ravel: Bolero

    Közreműködik: Csáki András – gitár

    Vezényel: Madaras Gergely

    Ajánlatunk


    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

    Ajánló


    Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016