• Program


    60 éves a Budapesti Akadémiai Kórustársaság, Budafoki Dohnányi Zenekar, Dvorak: Stabat Mater

    60 éves a Budapesti Akadémiai Kórustársaság, Budafoki Dohnányi Zenekar, Dvorak: Stabat Mater

    A Budapesti Akadémiai Kórustársaság 1957-ben alakult KISZ Központi Művészegyüttes Egyetemi énekkara néven Tóth Béla vezetésével. Az együttes irányítását 1980-ban Hollerung Gábor vette át.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. december 3. vasárnap, 19:30

    Az énekkar hosszú évtizedeken keresztül fogta össze az énekelni vágyó fiatalokat, és hamarosan a hazai és nemzetközi zenei élet egyik vezető amatőr énekkarává vált. Fennállásának hat évtizede alatt a kórus megfordult Európa legrangosabb kórusversenyein, ahonnan díjak egész sorát hozta el, elnyerte a Debreceni Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny valamint az Arezzoi Kórusverseny nagydíját, 1989-ben pedig Llangollenben elnyerte a világ kórusa címet. Az énekkar 1996-ban Magyarországot képviselte a Sydney-ben megrendezett Kóruszenei Világszimpóziumon. A 90-es évektől kezdve az együttes oratóriumok avatott előadójává vált, a Budafoki Dohnányi Zenekar bérletsorozatainak rendszeres közreműködője.
    A 60. születésnapi koncerten Dvorák: Stabat Materét adják elő, ami Hollerung Gábor által fémjelzett korszak kórustagjainak egyik kedvenc darabja.

    60 ÉVES A BUDAPESTI AKADÉMIAI KÓRUSTÁRSASÁG
     
    Dvorák: Stabat mater
     
    Cecília Lloyd – szoprán
    Megyesi Schwartz Lúcia – alt
    Nyári Zoltán – tenor
    Cser Krisztián – basszus
    Budapesti Akadémiai Kórustársaság

    Vezényel: Hollerung Gábor

    Ajánlatunk


    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Ajánló


    Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

    Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

    Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016