• Program


    A bőr, amelyben élek (2011) / MÜPAMOZI (Pedro Almodóvar szenvedélyes világa)

    A bőr, amelyben élek (2011) / MÜPAMOZI (Pedro Almodóvar szenvedélyes világa)

    A bőr, amelyben élek - spanyol nyelven, magyar felirattal

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. november 6. hétfő, 19:00

    Ki ez a Robert Ledgard doktor, akit Almodóvar filmjében Antonio Banderas alakít? Valamiféle 21. századi Frankenstein doktor? Vagy inkább hasonlatos a szobrász Pügmaliónhoz, akit a görög mitológiából ismerünk? Ne zárjuk rövidre a filmről való gondolkodásunkat azzal, hogy megtalálni véltük a mindent megoldó hasonlatot. A bőr, amelyben élek ennél sokkal érzékenyebb film.

    Bizonyos szögből nézve kirajzolódik egy olyan ember képe, aki tökéletességre tör. Egy olyan emberé, akiben a tudás jó ízléssel párosul. Miközben olyan szenvedélyek munkálnak benne, amelyeket nem képes uralni. És ha megint odébb mozdulunk, ismét változik a kép. És azon rágódhatunk, miképpen fér meg hőseinkben temérdek ellentmondásos érzés, érték. A magasztos az alantassal. A szívjóság a bosszúval. És azzal mit kezdjünk, hogy Almodóvar 2011-ben bemutatott filmjének története 2012-ben kezdődik, Toledóban? Akkor mégis csak sci-fivel lenne dolgunk? Maradjunk annyiban: ahány néző, annyi nézet. És számtalan utalás. 

    A film elején felbukkan egy kötet. Gyakori ez Almodóvar filmjeiben. Most éppen Alice Munro Nobel-díjas író kötete. Igaz, a Nobel-díjat csak 2013-ban nyerte el, novellái alapján pedig Almodóvar 2011-ben rendezte Julieta című filmjét. De nem kell mindent megfejtenünk. Ez egy sokrétegű történet a magányról, az emberi veszteségekről, szenvedélyről, rólunk. És ott van benne a rendezőtől megszokott furcsa kacsintás is: mi a fontosabb, a beteljesülés vagy a beteljesüléshez vezető út?

    A vetítés a budapesti Spanyol Nagykövetség együttműködésével valósul meg.

    Közreműködik:

    Réz András

    házigazda

    Ajánlatunk


    Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

    Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

    A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

    Ajánló


    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016