• Program


    A szerelmes királynő / Dido és Aeneas / Matinékoncert / Műhelytitkok

    A szerelmes királynő / Dido és Aeneas / Matinékoncert / Műhelytitkok

    Ki ne volna kíváncsi arra, mi történik egy operaelőadás próbáján, hogyan gyakorolnak a népzenei együttesek, milyenek egy hangszeres együttes mindennapjai, hogyan működik, hogyan készül fel egy hangversenyre egy szimfonikus zenekar?

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. március 4. vasárnap, 15:00

    A Műhelykoncertek bepillantást engednek a próbák mindennapjaiba és az elhangzó utasítások, magyarázatok, az egyes részletek többszöri eljátszása, gyakorlása által a zenei folyamatokba. A hangverseny második részében az előzőleg alaposan megismert zeneművek részleteit összefüggő színpadi előadásban hallgathatja, illetve nézheti meg a közönség.
    Minden idők egyik leginkább szívbe markoló szerelmi történetét dolgozza fel Henry Purcell operája, melyben a világot járó trójai herceg, Aeneas és Dido, Karthágó királynője talál egymásra. Rövid boldogságuknak egy gonosz varázsló mesterkedése vet véget: Aeneast megtévesztve, isteni parancsra hivatkozva továbbutazásra szólítja fel a herceget. Aeneas engedelmeskedik, összetörve ezzel Dido szívét, aki belehal a csalódásba és bánatába. Az antik szerelmi tragédiának és Purcell csodálatos zenéjének örökérvényű szépsége találkozik a kortárs színpadi előadásban, amelynek alkotói nemcsak az operaszínpadi munka összetettségét, összművészeti jellegét, hanem magát az alkotói folyamatot is bemutatják a közönségnek.

    Műsor:

    Purcell: Dido és Aeneas

    Vezényel: Dinya Dávid
    Közreműködik: a Simplicissimus Kamaraegyüttes (művészeti vezető: Németh Zsombor)
    Pintér Gábor: rendező

    Ajánlatunk


    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

    Ajánló


    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

    Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016