• Program


    A téli ünnepkör zenéi - Az Egyházzene Tanszék műsora

    A téli ünnepkör zenéi - Az Egyházzene Tanszék műsora

    A Zeneakadémia műhelyei
    A téli ünnepkör zenéi
    Az Egyházzene Tanszék műsora

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. november 16. péntek, 19:30

    Válogatás az egyházi év téli ünnepeinek zenéiből
    Gregorián himnuszok, antifonák és misetételek, korai polifónia
    Du Fay, Josquin, Stoltzer, Porta, Lassus, Palestrina és G. Gabrieli adventi-karácsonyi feldolgozásai
    A pozsonyi Anna Hannsen Schuman-kódex tételei
    Praetorius, Schein és Scheidt korálfeldolgozásai
    Istvánffy Benedek két hangszerkíséretes adventi és karácsonyi kórusműve
    L. Couperin, Reger, Tournemire, Messiaen és Dupré orgonaciklusai (részletek)

    Bódiss Tamás, Enyedi Pál, Horváth Márton Levente, Merczel György, Mezei János, Mizsei Zoltán, Pétery Dóra, Rajk Judit, Soós András (a tanszék tanárai) Az Egyházzene Tanszék jelenlegi és volt hallgatóiból álló kórus A Zeneakadémia jelenlegi és volt hallgatóiból álló kamarazenekar

    A Zeneakadémia műhelyei című sorozatban az egyetem tanszékei mutatkoznak be. Most a téli ünnepkör – az advent, a karácsony és a vízkereszt – zenéjét állítja színpadra az Egyházzene Tanszék. 1990-ben indították újra az egyházzenei képzést a Zeneakadémián, a tanszak azóta önálló művészeti és tudományos műhellyé vált az egyetemen belül. A műsor ökumenikus: katolikus és protestáns egyházzenét is hallhat a közönség, s ahogy énekes, úgy tisztán hangszeres művek is elhangzanak. Igazi történeti díszfelvonulásra lehet számítani: gregorián ének, korai énekes többszólamúság, franko-flamand kórustételek, protestáns korálfeldolgozások, valamint szóló orgonára írt művek szólalnak meg a koncerten. Persze nemcsak a nemzetközi, hanem a magyar egyházzene is képviselteti magát, hiszen felcsendül a 18. századi magyar szerző, Istvánffy Benedek két műve. Közreműködnek az Egyházzene Tanszék tanárai, valamint jelenlegi és végzett diákjai.

    Ajánlatunk


    43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

    A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

    Ajánló


    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

    Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016