• Program


    A túloldalról - A Magyar Állami Népi Együttes táncművészeinek alkotói estje

    A túloldalról - A Magyar Állami Népi Együttes táncművészeinek alkotói estje

    Nemes Szilvia, Ágfalvi György, és ifj. Zsuráfszky Zoltán karakteres, kiváló táncosok, akik nemcsak meghatározói az Állami arculatának, hanem a jövő koreográfus- generációjának is ígéretes tehetségei.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. január 30. kedd, 19:00

    „Jó szívvel ajánlom a tisztelt érdeklődők figyelmébe a Magyar Állami Népi Együttes fiatal táncművész-koreográfusainak alkotói estjét, melyet - döntő módon - az elmúlt évek különböző fesztiváljain díjakat nyert műveikből állítottunk össze.
    Nemes Szilvia, Ágfalvi György, és ifj. Zsuráfszky Zoltán karakteres, kiváló táncosok, akik nemcsak meghatározói az Állami arculatának, hanem a jövő koreográfus- generációjának is ígéretes tehetségei.
    Már évek óta figyelem őket és látom, hogyan formálódnak gondolataik a környező világról, hogyan tesznek szert mesterségbeli tudásra, hogyan gazdagodik táncos »szókincsük«, formaviláguk, kompozíciós képességük, muzikalitásuk, dramaturgiai tudásuk. Hogyan próbálnak átlépni saját árnyékukon, megküzdeni a beidegződésekkel, hogy szuverén személyes módon szólalhassanak meg.
    Színes egyéniségek ők, ez tükröződik vissza műveikben is. Egyszer a groteszk felé hajlanak, máskor lubickolnak a játékosságban, de képesek drámaiak és megrendítőek is lenni. Néhol »szembetűnő« a hagyomány a jeleneteikben, máshol csak »bujkál«.
    Orbán Ottó egy »réges-régi« glosszájában  azt írta az Állami egyik műsoráról: "Az előadásból sugárzik a fiatalság teremtő szemtelensége"
    Mi mást kívánhatnék ifjú tanítványaimnak a pályájukon, mint sok »szemtelenséget« és még több »teremtést«.”  
    Mihályi Gábor, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője

    Közreműködnek a Magyar Állami Népi Együttes és a Szeged Táncegyüttes táncosai

    Szerkesztő: Mihályi Gábor
    Szervező: Hagyományok Háza

    Ajánlatunk


    elkafkásodás két részben

    Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a Fesztiválzenekarnak köszönhetően a Midnight Music azóta az egyik legjobb és legnépszerűbb program lett azok körében, akik fogékonyak a kultúrára, de nem szeretik a hagyományos hangversenyek kötöttségeit.

    Ajánló


    Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az…

    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016