• Program


    A vágy villamosa

    A vágy villamosa

    Venekei Marianna / Tennessee Williams / Dés László: A vágy villamosa
    Ősbemutató
    18 éven aluliak számára nem ajánlott!

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. május 6. vasárnap, 19:00

    Tennessee Williams azonos című drámájának balettváltozata (Copyright © 1947, 1953 felújítva 1975, 1981 The University of the South)

    A vágy villamosa Venekei Marianna első egészestés koreográfiája. Az évek óta dédelgetett terv Dés Lászlóval közös vállalkozásuk. A szerzők a darabot hangulatilag, zeneileg és látványvilágában is a Tennessee Williams-mű eredeti korában és helyszínén, az 1940-es évek New Orleans-ában hagyva mesélik el a modern balett eszközeivel. Zenei- és táncmotívumokban is a sokszínűség, a karakterek egyedi jellemzése mozgatja az előadást. Blanche DuBois bukásának története a családi szeretet, a viszonzatlan szerelem, az elfogadás és a testiség erejének soha el nem évülő drámája.

    Tennessee Williams azonos című drámájának balettváltozata (Copyright 1947, 1953 felújítva 1975, 1981 The University of South)
    Az előadás a The University of South, Sewanee, Tennessee hozzájárulásával, a Casarotto Ramsay & Associates Ltd. és a Hofra Kft. (www.hofra.hu) közvetítésével jött létre.
     
    Koreográfus: Venekei Marianna
    Az eredeti dráma szerzője: Tennessee Williams
    Zeneszerző: Dés László
    Librettó: Venekei Marianna, Dés László
    Díszlettervező: Zöldy Z Gergely
    Jelmeztervező: Bianca Imelda Jeremias
    Világítástervező: Csontos Balázs
    A koreográfus asszisztense: Sárközy Holler Ágnes

    Ajánlatunk


    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Ajánló


    Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016