• Program


    A város alatt (W ciemności, 2011) - MÜPAMOZI

    A város alatt (W ciemności, 2011) - MÜPAMOZI

    A város alatt (W ciemności, 2011) Morális nyugtalanság - A lengyel film fél évszázada

    lengyen nyelven, magyar felirattal

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. június 12. hétfő, 19:00

    Agnieszka Holland a lengyel film egyik legmarkánsabb rendezője. Zanussi és Wajda mellett kezdte filmes pályafutását. 2011-es filmje, A város alatt felidézi a modern lengyel film egyik alapművét, Wajda 1957-es Csatornáját. A menedéket nyújtó föld alatti világ azonban ez alkalommal nem Varsó, hanem Lviv (Lemberg) alatt húzódik, és a gettóból megszökött zsidókat rejti. Szenvedéstörténet? Talán. De kicsit másként. Mert ezek a zsidók - mint bárki más is tenné - viszik magukkal a kanálisba a szerelmet, a szexet, a féltékenységet, a bátorságot, a gyávaságot, a hitet, a kétséget, a méltóságot. És ennek a történetnek nem is ők a hősei, hanem a Robert Wieckiewicz által alakított Leopold Socha csatornafelügyelő, aki a város mocskában dolgozik, és talán jellemét sem gondoljuk patyolattisztának. Socha nem különösebben emelkedett lélek. Megpróbál túlélni a megszállt városban, és igaz, mindenféle stiklikkel, de gondoskodni próbál a családjáról. Ezt a helyzetet robbantja fel, amikor találkozik a csatornába menekült zsidókkal. S bár nem rossz üzlet feladni a zsidókat, Socha inkább velük próbál üzletelni. De mi történik, ha az üzlet már nem folytatható a szokásos módon? Mi történik, amikor egy nem túlságosan bonyolult személyiségnek morális döntést kell hoznia? Mit lehet tenni egy olyan helyzetben, amelyben a föld alatt és a föld fölött az iszonyat uralkodik?
    Sötét film. Már csak azért is, mert jelentős része a csatornában játszódik. Mégsem annyira sötét, mert néha felfénylik benne az együvé tartozás, a szolidaritás. Hogy lehet, érdemes dacolni a végzettel.

    A sorozat a Lengyel Intézet Budapest együttműködésével valósul meg.

    Alkotó:

    Agnieszka Holland: rendező

    Közreműködik:

    Réz András: házigazda

    Ajánlatunk


    A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

    Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

    Ajánló


    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016