• Program


    A vesztaszűz

    A vesztaszűz

    Gaspare Spontini: A vesztaszűz
    Koncertszerű előadás három felvonásban, francia nyelven, magyar és angol felirattal
    Először az Opera műsorán

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. április 3. kedd, 19:00

    Gaspare Spontini olasz zeneszerző első francia nagyoperája, A vesztaszűz már az 1807-es párizsi bemutatón hatalmas sikert aratott, és csakhamar olyan népszerűségre tett szert, amelynek köszönhetően máig a legfontosabb hídnak számít Gluck és Meyerbeer munkássága között a francia operák történetében.

    A cselekmény az i. e. III. századi Rómában játszódik, hősnője pedig Júlia, aki a Vesta-szűzi kötelesség és az igaz szerelem között őrlődik. Nagyoperájában Spontini a glucki dramaturgiát követte: a rövid áriák és együttesek balettbetétekkel és monumentális kórustablókkal alkotnak egészet, a mű számos vonása pedig a romantika felé mutat.

    A darabot hajdani népszerűsége ellenére mára meglehetősen ritkán adják elő, így igazi csemegének számít ez a koncertszerű előadás az Erkel Színházban.

     

    Ajánlatunk


    Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

    ..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

    A Szegedi Nemzeti Színház Tánckarának estje.

    Ajánló


    Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016