• Program


    Aleksandar Madžar és a Kelemen Kvartett

    Aleksandar Madžar és a Kelemen Kvartett

    Otthon a Zeneakadémián
    Aleksandar Madžar és a Kelemen Kvartett

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. április 12. csütörtök, 19:30

    Haydn: 34. (D-dúr) vonósnégyes, Hob. III:34
    Schumann: A-dúr vonósnégyes, op. 41/3
    szünet
    Brahms: f-moll zongoraötös, op. 34
    Aleksandar Madžar (zongora)Kelemen Kvartett: Kelemen Barnabás, Kokas Katalin (hegedű), Homoki Gábor (brácsa), Fenyő László (cselló)

    Az Otthon a Zeneakadémián sorozat utolsó hangversenyén a Kelemen Kvartett Brahms mellett Haydn és Schumann egy-egy kamaraművébe avatja be a hallgatóságot. Haydn a „vonósnégyes atyjaként” nem szorul bemutatásra: 68 vonósnégyesével valóban gyakorlatilag ő alakította ki e műfaj szabványos kereteit. Más a helyzet Schumann esetében. 1842-ben, amikor kamaraműveinek zömét komponálta, három vonósnégyese is elkészült, a darabok mégsem váltak a repertoár szerves részévé. Az A-dúr vonósnégyest sokáig elhanyagolták, mondván zenei szövete túlságosan zongoraszerű; a költőiség, a Schumannra jellemző egyedi megoldások azonban a helyenként szokatlan írásmód ellenére is jogos helyet biztosítanak számára a koncertpódiumon. Brahms f-moll zongoraötöse a zeneszerzőre olyannyira jellemző hosszas alkotófolyamat mintapéldája lehetne, sokszoros átdolgozás után nyerte el végleges formáját, mely helyenként merészen átlépi a hagyományos formaépítés kereteit. Megszólaltatásában a Kelemen Kvartetthez a szerb zongoraművész Aleksandar Madžar csatlakozik.

    Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

    Ajánlatunk


    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

    Fenyő Miklós – Tasnádi István: MADE IN HUNGÁRIA musical két részben

    Ajánló


    A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai…

    Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016