• Program


    Allegro Barbaro: Muzsikás Folk Ensemble

    Allegro Barbaro: Muzsikás Folk Ensemble

    Allegro Barbaro – Bartók és Kodály muzsikája a népzene szárnyán

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. június 8. csütörtök, 19:00

    Közreműködik: Fülei Balázs (zongora), Petrás Mária (Moldva, ének), Farkas Zoltán és Tóth Ildikó (tánc), Muzsikás Együttes

    Muzsikás Magyarországon az egyik legnépszerűbb, külföldön a legismertebb magyar népzenei együttes. Allegro Barbaro című koncertsorozatukkal lépnek fel a Klauzál Ház színpadán. Bartók zongoramuzsikája és a népzene szólal meg Fülei Balázs zongoraművész vendégszereplésével.

    Ezen a különleges, izgalmas hangversenyen a látszólag eltérő műfajok, a komponált műzene és az improvizatív, sodró erejű népzene egymást követve, egymást kiegészítve, időnként pedig egyszerre szólalnak meg. Bartók zongoramuzsikájára alkalmanként autentikus tánc is megjelenik. A hangverseny egyik célja, hogy a hagyományos népzenét olyan körökbe is eljuttassa, ahol ez korábban egyáltalán nem volt ismert, Bartók és Kodály muzsikájának pedig új híveket szerezzen a népzenei közönség között.

    Mindezt úgy, hogy a hangversenyt a legmagasabb zenei igényesség és a könnyű befogadhatóság jellemzi. A koncert elsősorban zenei élményt ígér, miközben világossá válik Bartók Béla vallomása arról, miként befolyásolta őt, XX. század egyik legjentősebb zeneszerzőjét a népzene:

    “Ez a befolyás akkor valósul meg a leghatékonyabban a zenész számára, ha a népzenét nem hol gyűjteményekből ismeri meg, hanem abban az alakjában, ahogyan fékezetlen él a nép körében.“

    A hangversenyen hangszeres népi dallamok, énekek szólalnak meg többek között a következő tájegységekről: Dunántúl, Kalotaszeg, Gyimes, Mezőség, Szatmár, Moldva valamint részletek Bartók alábbi zongoraműveiből: Gyermekeknek, Kis szvit, Szabadban, Allegro Barbaro, Román népi táncok és Kodály Zoltán Marosszéki táncok zongorára című darabjából.

    Ajánlatunk


    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016