• Program


    ÁLOM ÚJRATÖLTVE

    ÁLOM ÚJRATÖLTVE

    Álom újratöltve
    Zsámbéki Színházi Bázis
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 8. szombat, 19:00

    Az Álom újratöltve Shakespeare Szent Iván-éji álom c. darabja nyomán épülő előadás, amely feszegeti a játék vagy előadásmódok különböző határait.

     A szituáció egy ismert világ: egy lakodalom. S mégis rendhagyó módon történik: hiszen három házas vagy házasulandó pár ünnepéről szól, akik a „vőfély” segítségével mutatják meg szerelmi létezésüket, mindennapi akadályaikat a násznép, a vendégek, vagyis a nézők előtt akár egy tv show-ban vagy egy bulvárszínházban. A mindenkori lagzi hagyománya keveredik a színházi szertartással, ahol az alakok, a szereplők egyre jobban megmutatkoznak a nagyérdemű előtt, hiszen ezek régi alakok a múltból, pontosabban szólva ismert viszonyrendszerek ismétlődnek, amelyek elkezdik kibontani a Szent Iván-éji álom c. vígjáték struktúráját. A varázslat egy valós helyzetben történik meg, ahol nincs varázslás, hanem mi, nézők, vendégek vesszük észre saját belső időnkön keresztül, hogy nem különbözünk ezektől a lényektől. Ugyanolyan zavar és esetlenség lakozik bennük, a színészekben, mint bennünk, nézőkben. Hiszen egy keresés résztvevői vagyunk minden hibáinkkal együtt.

    Az előadás egy lehetőség arra, hogy emberi szempontokat keressünk játszó és befogadó között. Egy lehetőség arra, hogy a színházat néhány pillanatra legyőzze a szerelem iránti örök vágy.

    Alkotók: Berki Szofi, Csépai Eszter, Csuvik Viktor, Dávid Zsuzsa, Gábri Nikolett, Horváth Julianna, Hubertova Henrietta, Iszak Dorottya, Kazári András, Katona Dávid, Nagyhegyesi Zoltán, Mészáros Márton, Pável Réka, Szorcsik Kriszta, Tari Teréz, Tóth Szilvia Lilla

    Filmrendező: Nagy Bianka
    Operatőr: Szentgáli Csaba
    Zeneszerző: Katona Dávid
    Zenei szerkesztő: Katona Dávid
    Látvány: Sardar Tagirovsky, Katona Dávid
    Dramaturg: Adorján Beáta
    Írta: Sardar Tagirovsky

    Rendezte: Sardar Tagirovsky

    Az előadás létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.


    Ajánlatunk


    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    Ajánló


    A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

    Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016