• Program


    Átrium NézőKépző: Amerika felfedezése és a filmművészet

    Átrium NézőKépző: Amerika felfedezése és a filmművészet

    A program fókusza: a dél-amerikai prekolumbián civilizációk bemutatása az európaiak érkezése előtt, és a gyarmatosítás

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. május 29. hétfő, 13:00

    - Fila Zsófi filmrendező Amerika felfedezését feldolgozó filmekből készült montázsfilmje és „gyorstalpalója" a vágás elméletéről, és gyakorlatáról.
    - Az Azték birodalom felépítése és kulturális rendszere egy európai szemével – Hernán Cortés levelei alapján előadást tart Kövi Franciska, egyiptológus, vallástörténész

    Rendező: Fila Zsófi
    Előadó: Kövi Franciska

    A montázsfilm alapjául azok a filmek szolgálnak, amelyek Amerika felfedezésével, a prekolumbián kultúrával, illetve a rabszolgatartással foglalkoznak. A film fókuszában a két kultúra találkozása, egymásra hatása áll, melyet Fila Zsófi egy férfi történetén keresztül mutat be. A főszereplő a film elején még kíváncsian, később pedig az új földekben rejlő lehetőségektől és hatalomvágytól megrészegülve egyre erőszakosabban lép fel az őslakosokkal szemben. A film bemutatja mindkét fél szempontjait, és végkicsengésében a régi romjain felépülő új civilizáció létrejöttét ígéri.

    A sorozat célja, hogy a történelemoktatáshoz kapcsolódóan a középiskolák 5-12. évfolyama alaposabban megismerkedhessen egy-egy művészeti ág és a történelem kapcsolatával egy-egy kiválasztott kapcsolódási ponton keresztül.

    Az Átrium NézőKépző programjának kiemelt támogatója: Budapest Főváros Önkormányzata.

     

    Ajánlatunk


    A "Paris! The Show" egy magával ragadó történetet mesél el a közönségnek, amely Párizs varázslatos városában játszódik.Ez a látványos produkció, amely közvetlenül Franciaországból érkezik, a háború utáni korszak legnagyobb francia dalai előtt tiszteleg.Tartson velünk a Paris The Show előadásán, ahol a zene, a romantika és Párizs szelleme egy felejthetetlen színházi utazásban elevenedik meg.

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

    Ajánló


    A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai…

    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

    Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016