• Program


    Az utolsó tangó Párizsban (1972) / MÜPAMOZI / A fénypoéta – Vittorio Storaro fényei és színei

    Az utolsó tangó Párizsban (1972) / MÜPAMOZI / A fénypoéta – Vittorio Storaro fényei és színei

    Az utolsó tangó Párizsban - angol nyelven, magyar felirattal

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. március 12. hétfő, 19:00

    Francis Ford Coppola állítólag egyszer azt mondta róla, hogy ő az, aki ha fehér öltönyben egy tócsába zuhanna, akkor sem lenne sáros. De elsősorban nem eleganciájáért szeretjük. Vittorio Storaro a világ egyik legjobb operatőre. És nem mellékesen egyfajta fényfilozófus, aki szavakba is önti, kötetekké formálja mindazt, amit a fényről, a színekről, a kép harmóniájáról tud. Van egy különleges kiállítása, amely 2017-ben Budapestre, a Capa Központba is eljutott. Szokatlan kiállítás, ugyanis nem egyszerűen Storaro operatőri, fotográfusi művészetének a bemutatása, hanem inspirációinak, szellemi-lelki kötődéseinek feltárása, egy szemléleti modell megosztása a látogatókkal.
    Tizenegy éves volt, amikor fotográfiát kezdett tanulni. 1962-ben indult el az operatőri pályán. Bernardo Bertoluccival először a rendező két 1970-es filmjében dolgozott együtt (Pókstratégia, A megalkuvó). A barátság hosszúra nyúlt. Már egy tucat olasz filmet fotografált, mire Bertolucci Az utolsó tangó Párizsban című filmjével szélesebb nyilvánosságot kapott. És ez nem pusztán a film viharos és ellentmondásos fogadtatásának köszönhető. A botrány azonban - Spanyolországban nem engedték bemutatni a filmet, Olaszországban pornográfia vádjával betiltották - arra jó volt, hogy az alkotókra irányítsa a figyelmet. A film még ma is képes indulatokat kavarni. Pedig hát… Szóval ideje, hogy egy jót beszélgessünk arról, mi mindenről szólhat.

    Ajánlatunk


    zenés party két részben

    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

    Ajánló


    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

    A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016