• Program


    Bánk Bán- beavató

    Bánk Bán- beavató

    Erkel Ferenc: Bánk bán
    opera beavató előadás

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. május 25. csütörtök, 14:00

    Erkel Ferenc operájának zenei világában és történelmi hátterében merülhetnek el a fiatalok, belepillantanak a mű keletkezésének és színpadra kerülésének titkaiba. A Miskolci Nemzeti Színház Zenekarának és Énekkarának közreműködésével megfigyelhetjük, hogy ebben a különleges operában hogyan olvadnak bele a magyar népzenei hagyományok a nyugat-európai zenekultúrába. Egy olyan korban született meg a nemzeti operánk, amikor egyáltalán nem volt „divat” az operajátszás. Ezért Erkel Ferencnek egy nagyon erős történetre és egy igencsak hatásos zenére volt szüksége, hogy a nézőket meggyőzze. A Miskolci Nemzeti Színház beavató előadása is szeretne minden korosztály számára érthető, átélhető, tartalmas előadást nyújtani.

    Közreműködik a Kodály Filharmonikusok Debrecen és a Csokonai Színház Énekkara

    Az előadás időtartama: 90 perc szünet nélkül.

    Ajánlatunk


    A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

    Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

    komédia, szerencsejáték egy részben

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016