• Program


    Barbárok

    Barbárok

    a Nagyvárad Táncegyüttes előadása Móricz Zsigmond novellája alapján
    Az előadás megtekintése 12 éven felülieknek javasolt.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. április 15. vasárnap, 19:00

    A Móricz-novella dramaturgiai felépítése sokban hasonlít a görög drámákhoz: jellegzetes jellemábrázolásai, valamint a benne felmerülő kapcsolatrendszerek kiváló alapot szolgáltatnak a táncszínpadra alkalmazáshoz. Hogyan győzheti le ösztöneit az eredendően jónak teremtett ember? Egyáltalán: túlléphetünk-e ösztöneinken? Mit jelent ma az ünnep? Lehet-e a gyász ünnep? Mi bűneink legkegyetlenebb következménye? Előadásunk ezekre a kérdésekre keresi a választ, közben pedig kísérletet tesz arra, hogy egy olyan zenei világot teremtsen, amely visszaidézi azokat az archaikus korokat, amelyben a zenész és a táncos különleges párbeszédet folytattak.

    Előadók:
    Nagyvárad Táncegyüttes tánckara: Brugós Sándor Csaba, Forgács-Popp Jácint, Kacsó Bálint, Kerekes Dalma, Pintea Carmen-Theodora, Rácz Lajos Levente, Schmith Nándor Gyula, Szabó Enikő Ágnes, Szabó Mercédesz, Szőnyi József, Tímár Tímea, Tőkés Imola

    Nagyvárad Táncegyüttes zenekara: Bartalis Botond, Dallos Levente, Fleisz Richárd, Marius Bulzan m.v., Székely Boglárka m.v., Székely István, Szerefi Ilona, Szukits Éva, Veres Lóránt m.v.


    Ajánlatunk


    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016