• Program


    Beethoven cselló-zongora szonátái

    Beethoven cselló-zongora szonátái

    Ha szavak nélkül akarsz összebarátkozni valakivel, és mindketten játszotok valamilyen hangszeren, hívd az illetőt kamarazenélni! A kamarazene lebontja a falat ember és ember között, azt sugallva: közünk van egymáshoz. Nőnek és férfinak, gyereknek és felnőttnek, idősnek és fiatalnak - mindenkinek.



     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. november 10. szombat, 19:30

    Túlságosan magasztos gondolatok? Inkább gyakorlatiasak és tapasztalatokon alapulók. Konkrét emlékeken: 2015-ben az akkor éppen harmincéves csellista, Várdai István és az akkor éppen nyolcvanéves zongoraművész, Frankl Péter adott közös koncertet Budapesten - és történetesen Beethoven összes cselló-zongora szonátáját játszották. Felejthetetlenül. A koncertlátogató azt gondolta volna, fél évszázad korkülönbség akár szakadékként is tátonghat két művész között - bizonyára más a felfogásuk, mást gondolnak tempókról, hangzásról, technikáról és sok egyébről, hiszen az idők változásával magunk is változunk, s az új generációk olykor tagadják a régiek által tisztelt értékeket. Kettejük együttműködése nem ezt, hanem az ellenkezőjét mutatta: úgy értették egymást, mint akik örök időktől fogva mindig is együtt muzsikáltak.
    Ugyanaz az átszellemültség, ugyanaz a játékosság, ugyanaz az érzéki hangzásigény, ugyanaz a humor - vagy ha talán nem is ugyanaz, mégis nagyon hasonló. Két egymás iránt fogékony, egymásra nyitott világkép. Minek köszönhető mindez? Alighanem annak, hogy a magyar kamarazenei iskola évtizedeken át töretlenül ápolta tovább (Mihály András, majd Kurtág György közvetítésével) azokat a hagyományokat, amelyeket még Frankl legendás mestere, Weiner Leó teremtett meg a maga tanításával.
    Aki szereti Beethoven cselló-zongora szonátáit, annak meg kell hallgatnia Várdait és Franklt - életre szóló élményben lesz része.

    Műsor:

    Beethoven: F-dúr cselló-zongora szonáta, op. 5/1
    Beethoven: g-moll cselló-zongora szonáta, op. 5/2
    Beethoven: A-dúr cselló-zongora szonáta, op. 69
    Beethoven: C-dúr cselló-zongora szonáta, op. 102/1
    Beethoven: D-dúr cselló-zongora szonáta, op. 102/2

    Közreműködők:

    cselló: Várdai István
    zongora: Frankl Péter

    Ajánlatunk


    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

    Ajánló


    “Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

    Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

    43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016