• Program


    Beszélj hozzá! (2002) / MÜPAMOZI / Pedro Almodóvar szenvedélyes világa

    Beszélj hozzá! (2002) / MÜPAMOZI / Pedro Almodóvar szenvedélyes világa

    Beszélj hozzá! - spanyol nyelven, magyar felirattal




     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. december 4. hétfő, 19:00

    A nők bonyolultabbak. Legalábbis Pedro Almodóvar filmjeiben. Míg a férfiak cselekedeteit két-három rugó mozgatja, a nőket megszámlálhatatlan és késztetés hajtja, és ezek kiszámíthatatlanok is. A Beszélj hozzá! azonban kivételes mű. Már csak azért is, mert a meghatározó nőalakok kómában fekszenek, s így kevéssé van módjuk a történetet vezetésére. Jelenlétük mégis roppant erős, hiszen a hozzájuk kötődő két férfi nagyon is jelen lévő személyiségekként tekint rájuk. A két fizikailag élő testbe látják bele vágyaikat, életüket, jövőjüket: a balerinábéa és a matadoréba. De ismerjük el: ezek a férfiak valóban bonyolultabbak, érzékenyebbek - és erről érdemes lenne hosszabban beszélgetni. Mert ez a történet egyáltalán nem arról szól, hogy miként éli meg a két férfi a tehetetlen, ágyhoz kötött, kommunikációra képtelen nők fölötti hatalmát, hanem inkább azokról a furcsa érzelmekről, viszonyulásokról, amelyeket ez a helyzet ébreszt bennük. Ráadásul a film tele van hivatkozásokkal, utalásokkal, idézetekkel. Van benne például egy részlet Pina Bausch Zöld föld című produkciójából, amely Budapesten született. Meg egy némafilm, amely egyszerre idézi meg az 1920-as évek expresszionista és szürrealista filmjeit. És nem mellékesen jelen van benne a 21. század elejének spanyol kultúrája - bikaviadallal és bugyuta televíziós talkshow-val.
    Különös film. Néha megrázó, néha nevettető. Bizarr? Hát melyik Almodóvar-film nem az? Almodóvar 2003-ban elnyerte vele a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó Oscar-díjat.

    A vetítés a budapesti Spanyol Nagykövetség együttműködésével valósul meg.

    Közreműködik:

    Réz András: házigazda

    Ajánlatunk


    Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

    Ajánló


    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016