• Program


    Bohémek, zsenik, tudósok...| ”Őstehetségek” – autodidakta és naiv művészek.
    2

    Bohémek, zsenik, tudósok...| ”Őstehetségek” – autodidakta és naiv művészek.

    Párbeszédes előadásaikon Széchenyi Ágnes irodalomtörténész és Bellák Gábor művészettörténész, a Nemzeti Galéria gyűjteményvezetője a magyar és egyetemes kultúra történetéből villantanak fel jellemző művészpályákat.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. november 28. kedd, 18:00

    Hol a bohémság eredetét vizsgálják, karakteresen bohém művészek életén és munkáin keresztül, s ugyanígy próbálják megérteni a művész-zsenik, tudós művészek, vagy éppen a deviáns, nem egyszer a törvénnyel is szembekerülő művészek személyiségét is. Egy irodalomtörténész és egy művészettörténész beszélgetése sok-sok képpel, idézetekkel, érdekes történetekkel. Középpontban pedig a nagybetűs Művész.

    Előadók: Széchenyi Ágnes irodalomtörténész, az MTA főmunkatársa és Bellák Gábor művészettörténész, a Nemzeti Galéria gyűjteményvezetője.

     

     

    Ajánlatunk


    Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

    A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

    Ajánló


    „Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

    3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: kesztyűsbáb, pálcás báb

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016