• Program


    Brahms, Ravel és Muszorgszkij művek - Sergey Khachatryan-hegedű

    Brahms, Ravel és Muszorgszkij művek - Sergey Khachatryan-hegedű

    Két kivételes tehetségű fiatal művészre épül az est műsora.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. május 25. csütörtök, 19:30

    Sergey Khachatryan a koncert idején még csak harminckét éves, de már elképesztő sikerek fűződnek a nevéhez, a legrangosabb nemzetközi versenyeken végzett az élen, négy különböző helyszínen: Helsinkiben megnyerte a Sibelius Versenyt, Brüsszelben az Erzsébet Királyné Versenyt, míg az indianapolisi versenyen, valamint a bécsi Fritz Kreisler Versenyen második lett. A százhúsz éve elhunyt Brahms a közönség és az előadók számára is örömünnepet jelentő, örökzöld hegedűversenyét szólaltatja meg, amelynek magyar vonatkozása, hogy Joachim József játéka ihlette. Pasztircsák Polina szintén jelentős megmérettetéseken adott számot a világnak különleges tehetségéről, rátermettségéről és kristály tisztaságú hangjáról: 2009-ben a Genfi Zenei Versenyen nyert első díjat, közönségdíjat és három további különdíjat, három évvel később pedig az ARD Zenei Versenyen kapott különdíjat. Ravel a Rimszkij-Korszakov azonos című zenekari műve által ihletett, Tristan Klingsor verseire írt, érzékeny és érzéki, ugyanakkor megkapóan személyes dalciklusa a koncertrepertoár méltán népszerű darabja. Csakúgy, mint Muszorgszkij elementáris erejű, a zenei kifejezésben és ábrázolásban aligha felülmúlható zongorasorozata, amely Ravel zseniális hangszerelésében született valósággal új kompozícióvá, és vált a közönség kedvencévé az elmúlt mintegy száz évben.

    Brahms: Hegedűverseny D-dúr, op. 77
    Ravel: Seherezádé-dalciklus
    Muszorgszkij-Ravel: Egy kiállítás képei

    Vezényel:Vassily Sinaisky

    Közreműködik: Sergey Khachatryan (hegedű), Pasztircsák Polina (szoprán)

     

    Ajánlatunk


    Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

    A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

    Ajánló


    Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016