• Program


    Budafoki Dohnányi Zenekar, Beethoven, Mendelssohn, Szüts Apor - zongora, Vez. Hollerung Gábor

    Budafoki Dohnányi Zenekar, Beethoven, Mendelssohn, Szüts Apor - zongora, Vez. Hollerung Gábor

    Budafoki hangversenyesték a Klauzál Házban


     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 29. péntek, 19:00

    Mivel is kezdhetnénk az új, éppen 25. évadunkat? Felavatjuk, és nem mással, mint Beethoven Házavatás-nyitányával. A Házavatás c. mű a bécsi Józsefvárosi Színház újra megnyitására íródott, és valójában Beethoven az Athén romjai című Kotzebue-színdarabhoz írt kísérőzene adaptációja. Beethoven a már meglévő zenéket átdolgozta, kiegészítette, és új nyitányt írt hozzá. A munkához éppen Händel és Haydn műveinek tanulmányozása után kezdett neki, így érezhető a szerzők hatása, míg a szimfóniák világához szokott fülünknek talán kicsit szokatlanul hathat az erős klasszikus hatás.
    A nyitányt követően Beethoven I. zongoraversenye csendül fel, melyet valójában harmadikként komponált ebben a műfajban. Bemutatóján, 1798-ban, Prágában maga a szerző játszotta a zongora szólamot. A versenyművet Szűts Apor, a 2016-os Beethoven Budán kadencia versenyének győztese szólaltatja meg.
    Mendelssohn első ízben húszévesen járt Skóciában, és az ott látott táj vad szépsége, valamint a hozzá fűződő fordulatos történelmi események sokáig foglalkoztatták. Az első vázlatok azonnal kialakultak a fejében, mégis jó 10 évet kellett várni a szimfónia elkészültéig, mely mesterien egyesíti a zeneszerző jellegzetes zenei nyelvét és a tájról nyert ihletét.

    Műsor:

    Beethoven: Házavatás - nyitány
    Beethoven: I. zongoraverseny
    Mendelssohn: I. szimfónia
     
    Szüts Apor – zongora
    Vezényel: Hollerung Gábor

    Ajánlatunk


    A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

    Ajánló


    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

    Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

    Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016