• Program


    Budafoki Dohnányi Zenekar, Mozart, Mancusi, Bazsinka Ivett - fagott. Vez. Guido Mancusi

    Budafoki Dohnányi Zenekar, Mozart, Mancusi, Bazsinka Ivett - fagott. Vez. Guido Mancusi

    Budafoki hangversenyesték a Klauzál Házban
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. február 23. péntek, 19:00

    Ezen az esténaz idei évadtól hivatalosan is első vendégkarmesterünkké kinevezett Guido Mancusi vezényli zenekarunkat. A műsor összeállításakor első darabként Mozart Linzi szimfóniájára esett a Maestro választása. Könnyebben játszható, könnyebben hallgatható Mozart-szimfóniák közül való ez a mű, így remek kiindulópontnak tartja a zenekarral tervezett, hosszútávú, közös munkához. Másodikként saját, 2006-ban komponált fagottversenye csendül fel, amelyet kifejezetten szívesen tár a magyar közönség elég. A koncert második felében pedig Beethoven III., Eroica szimfóniája hangzik el, amelyet bátran nevezhetünk a zenetörténet egyik fordulópontjának. Ezzel a művel tépte szét Beethoven végképp azt a köteléket, amely őt a régi formákhoz és művészethez kötötte.
    Az izgalmas, sokszínű este külön érdekessége, hogy a Mozart műben (és részben a Beethoven műben is) úgynevezett “natúr” vagy “barokk”, azaz a korabeli hangzást visszaadó hangszert használ a rezes és az ütős szekció.

    Műsor:

    Mancusi: Fagottverseny
    Mozart: Linzi szimfónia
     
    Bazsinka Ivett – fagott
     
    Vezényel: Guido Mancusi

    Ajánlatunk


    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet alakító Molière a színpadon rosszul lesz, és még aznap meghal.

    Ajánló


    Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos…

    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016