• Program


    Budafoki Dohnányi Zenekar, Vezényel: Bogányi Tibor

    Budafoki Dohnányi Zenekar, Vezényel: Bogányi Tibor

    A Budafoki Dohnányi Zenekar koncertje

    “Ha egy komponista zenéjét szélesebb tömegekhez szeretné eljuttatni, akkor vagy popdalt komponál, vagy filmzenét. A popdalok hallgatottságáról nem kell sokat értekezni: funkciójuk mindenki számára világos. A filmekhez nem elsősorban a zenéjük miatt ül be a néző, de egyáltalán nem mindegy, hogy az a zene milyen.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. október 27. péntek, 19:30

    Sok, a mozikban hallott zene vezeti át a publikumot a könnyebb műfajok felől a komolyabbakhoz. A mai film-zeneszerzők munkái nemcsak filmek tartozékai, de igen gyakran koncerttermi előadások sikeres művei is. Ez vezetett arra a gondolatra, hogy hasonló hangulatú darabot komponáljak. Olyat, ami film nélkül is képeket idéz fel a hallgatóban, és ami nem idegen attól a nyelvtől, amit ma inkább az u.n. komolyzene használ. Művemet megrendelés nélkül, a magam szórakoztatására kezdtem írni néhány évvel ezelőtt, 2015-ben fejeztem be. Egy-egy részletnél számtalan kísérletet végeztem, sokszor és sokat alakítottam rajta. Sok zenekarnál ragadott meg a koncertmester nagyszerűsége, ez bátorított arra, hogy kiemelt szerepet kapjon a művemben. De mindenki másnak is igyekeztem testhez álló feladatot adni. Legfőbb célom egy jókedvű muzsikálás, amely a közönségnek is örömére szolgál. Azt, hogy ez miként sikerül, azt természetesen az ezerfejű cézár, a közönség dönti el.” - írja Wolf Péter a mai estén felcsendülő művéről.

    Kabalevszkij 1964-ben írta második csellóversenyét Daniil Shafran csellóművész számára. A csellistát ebben a műben egy nagyobb zenekar kíséri, mint az első csellóversenyben, megjelenik az alt szaxofon, a kontrafagott és a hárfa is. A versenymű három tételes, melyben az első és a második tétel kadenciával zárul. Mai hangversenyünkön a szólót Gabriel Schwabe, német csellóművész szólaltatja meg.

    Hangversenyünk második részében Bruckner IV. szimfóniáját hallhatják. Bruckner szimfóniáiban a barokk és a német késő-romantika hatása mutatkozik, de jelentős szerephez jut az osztrák népdalkincs is. A IV. szimfóniáját maga látta el a „romantikus” melléknévvel. A darab valójában programzene, melyben a középkori kastélyoktól, a vad erdőségektől kezdve a madárfüttyig, a derekas vadászatokig és a mészárlást követő kedélyes ebédig minden elő- fordul. A nagyszabású kompozíció a megkapó természet-élmény kifejezése.

    Műsor:

    Wolf Péter: Cine-fónia
    Kabalevszkij: Csellóverseny
    Bruckner: IV. szimfónia

    Közreműködik: Gabriel Schwabe - cselló

    Vezényel: Bogányi Tibor

    Ajánlatunk


    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    Ajánló


    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016