• Program


    Budapest Gálakoncert - klasszikus zenei előadás, operett és balett elemekkel/Gala Concert
    10

    Budapest Gálakoncert - klasszikus zenei előadás, operett és balett elemekkel/Gala Concert

    A Budapest Gálakoncert egyedülálló sokszínűségével vonultatja fel a magyar zenekultúra meghatározó műfajainak legismertebb darabjait. Felcsendülnek a leghíresebb magyar vonatkozású klasszikus örökzöldek, a 19. század történelmét idéző operett irodalom fülbemászó dallamai és a szintén magyar zenei hagyomány részét képező cigányzene is.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 31. szombat, 20:00

    Színpadra lépnek a világhírű Budapesti Operettszínház szólistái, balettkara és a Duna Szimfonikus Zenekar. A műsorban helyet kapnak a ,,Virtuózok!” klasszikus zenei tehetségkutató műsor díjnyertesei is, megmutatva, hogy a fiatal generáció büszke képviselője hazája zenei történelmének és kultúrájának.

    A Budapest Gálakoncert betekintést ad az 1800-as évek végén indult „zenei forradalom” hatásába, az akkoriban született cimbalom – magyar népi hangszer – iskola hatására született interpretációkba is, és választ ad arra a kérdésre, hogy miért vonzotta és ihlette meg évszázadokon át egy földrajzilag kis ország a világ számos kitűnő zeneszerzőjét.

    A koncert időtartama 90 perc (Két felvonás, alkalmanként 45-50 perc, közte 10 perces szünet). Az események helyszínéül Budapest egyik történelmi épülete, a Pesti Vigadó szolgál.

    HELYSZÍNEK:

    Pesti Vigadó.

    I. Ferenc császár Johann Aman udvari építészre bízta a Pestre megálmodott teátrum és táncterem megépítését, de végül Pollack Mihály tervei alapján valósul meg a pesti klasszicista építészet egyik csúcsteljesítménye, a bálok számára épült Redoute  - biedermaier stílusú, aranyozott bútorokkal és monumentális csillárokkal. A pesti társasági élet központját bálok és hangversenyek töltik meg – Johann Strauss, Ifj. Johann Strauss, Liszt Ferenc -, mígnem a forradalom áldozata lesz. 1865-ben Pesti Vigadó néven nyitják meg újra, hogy monumentalitásával lenyűgözze, célszerűtlenségével gúny tárgy legyen a nagyközönségnek. Megnyitásától számos kiemelkedő zenei esemény helyszíne – Liszt Szent Erzsébet legendája valamint a Szózat és magyar Himnusz című zenekari műve ősbemutatója, Beethoven születésének 100. évfordulója alkalmából szervezett ünnepség, Budapest egyesítése -, valamint népszerű művészek (Ifj. Johann Strauss, Mascagani, Dvorak, Debussy, Rubinstein, Horowitz, Gieseking vagy éppen Dohnányi Ernő, Bartók Béla és Fischer Annie) fellépéseinek otthona. A XX.században jelentős belső modernizálást hajtanak végre rajta. Így épült meg a belső személyfelvonó, megújult a bádogtetőzet, s telefon biztosította a kapcsolatot az emeletek között. A húszas évek derekán a fő-és oldalhomlokzat rekonstrukciója, egy évtizeddel később a vigalmi helyiségek helyreállítása is megvalósult. A Vigadó politikai, irodalmi, vallási ünnepségek, tudományos előadások, művészeti kiállítások örökös helyszíne lett. Az 1944-45. évi ostromban szinte teljesen megsemmisült épület 1980-ban nyitotta meg kapuit. A felújítások és rekonstrukciók végső eredményeként 2014 tavasza óta régi dicsfényében, új terekkel bővítve fogadja az érdeklődő közönséget.

    VIP kategória:

    (A szektor 1. sor, 9.-12. székek. Jegyár: 29.500 Ft)

    Amennyiben VIP szolgáltatásunkat választja, a Gálakoncertünk előtt egy 30 perces idegenvezetésen vehet részt saját idegenvezetővel a Pesti Vígadóban, ezt követően pedig az első sorból élvezheti másfél órás előadásunkat. A csomag továbbá tartalmaz egy pohár pezsgőt, egy ajándék fényképet, valamint az oda-vissza transzfert Budapesten belül.

    Amennyiben szeretné igénybe venni ezt a szolgáltatást, kérjük az alábbi e-mail címre  írja meg telefonszámát, illetve lakhelyét.
    office@ticket.info.hu
     
    MŰSOR
     
    1. FELVONÁS
     
    Hector Berlioz: Rákóczi induló
     
    Zenekar
     
    Kodály Zoltán: Háry János – Intermezzo
     
    Zenekar
     
    Johannes Brahms: V. Magyar Táncok
     
    Zenekar cimbalom szólóval
     
    Bartók Béla: Román népi táncok
     
    Zenekar
     
    Erkel Ferenc: Hunyadi László – Palotás
     
    Zenekar
     
    Liszt Ferenc: II. Magyar Rapszódia
     
    Zenekar cimbalom szólóval
     
     
     
    2. FELVONÁS
     
    Lehár Ferenc: Éva keringő
     
    Balettkar
     
    Kálmán Imre: A Csárdáskirálynő – Te rongyos élet– „Das ist die Liebe”
     
    Lehár Ferenc: A víg özvegy – Medley
     
    Zenekar
     
    Lehár Ferenc: A víg özvegy – Grisette-dal és Kán-kán
     
    Balettkar
     
    Grigoraş Ionică Dinicu: A pacsirta
     
    Cigányzenekar
     
    A csitári hegyek alatt… (magyar népdal)
     
    Cigányzenekar
     
    Vittorio Monti: Csárdás
     
    Cigányzenekar
     
    Kálmán Imre: Marica grófnő – Szép város Kolozsvár
     
    Johann Strauss ifj.: Éljen a magyar Op. 332.
     
    Zenekar
     
    Kálmán Imre: Marica grófnő –Ringó vállú csengeri violám
     
    Balettkar
     
     
    Közreműködik a Duna Szimfonikus Zenekar,
     
    valamint a Budapesti Operettszínház Balettkara és szólistái

    Ajánló


    Miért nem jó ötlet egy családi ünnepen beadni szeretteinknek, hogy születendő gyerekünket Hitlerről nevezzük el? Mert lehet, hogy elhiszik. Mert…

    Havasi Balázs zongoraművész újra a Tokaj Fesztiválkatlanban ad koncertet 2024. augusztus 10-én!

    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016