• Program


    BUDAPESTI BEMUTATÓ A MAKRANCOS HÖLGY

    BUDAPESTI BEMUTATÓ A MAKRANCOS HÖLGY

    Pécsi Balett

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 27. szerda, 19:00

    A újjászülető Pécsi Balett első önálló bemutatójának Shakespeare örökérvényű történetét választottuk a mindenkori okos nőről. A mi makrancos hölgyünk fifikás és ravasz, látszólag a háttérben van, de az irányítást nem engedi ki a kezéből. Az innováció és hagyománytisztelet jegyében továbbra is az a célunk, hogy megérintsük a nézők szívét és elgondolkodtassunk.

     

    Zeneszerző: Kovács Benjámin
    Díszlet- és jelmeztervező: Molnár Zsuzsa
    Dramatug: Uhrik DóraKossuth-díjas Érdemes művész, Vincze Balázs Harangozó-díjas, Imre Zoltán-díjas

    Koreográfus: Földi Béla Harangozó-díjas

    Táncolják a Pécsi Balett táncművészei

    2017. a Pécsi Balett történetében az újjászületés éve. Az alapítás után 56 évvel is hisszük és valljuk, hogy a modern tánchoz hasonló absztrakt művészet csak a közönség mindennapi tapasztalatára támaszkodva lehet hatásos. Új bemutatónk a jól ismert drámára támaszkodó, a legnemesebb értelemben vett kortárs táncszínházi produkció lesz. Ezt szolgálja a reneszánsz elemekből építkező, mára hangolt látványvilág, a műhöz komponált eredeti zene, és az örök érvényű emberi kapcsolatok plasztikus ábrázolása.

    „A makrancos hölgy Shakespeare nagyon szellemes – arcunkra mosolyt, lelkünkbe vidámságot – ébresztő műve. A mű a férfi és a nő kapcsolatát tárja elénk, melyben finom humorral mutatja be az örök harcot, ahogy próbálunk túljárni a másik nem eszén. Ki hangoskodva, ki erővel, ki furfanggal. Végül győz az összetartozás, melyben mindenki úgy érzi, hogy ő nyert. A történet ma is nagyon aktuális, és az marad, míg ember él a Földön. Megpróbáljuk a reneszánsz csodáját a XXI. századi forma- és mozgásvilágon keresztül úgy bemutatni, hogy Shakespeare szelleme ne vesszen el, de  jelen világunk ritmusa  a nézőink „száját a fülükhöz, ülepüket pedig a székhez ragassza”.”

    Földi Béla

    Ajánlatunk


    Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

    Az Özvegy Karnyóné Az előadás során erre is fény derül!

    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

    Ajánló


    félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

    A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire.…

    Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016