• Program


    Budapesti Tomkins Énekegyüttes / BTF 2018

    Budapesti Tomkins Énekegyüttes / BTF 2018

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. április 11. szerda, 20:00

    Rachmaninov: Vesperás, op. 37

     

    Művészeti vezető: Dobra János

    A Budapesti Tomkins Énekegyüttes 1978-ban alakult, tagjai többsége és Dobra János művészeti vezető a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végzett. Az együttes hagyomány nélkül, elsőként teremtett Magyarországon egy addig csak alig ismert repertoárt, melyben a 16. századtól a kortárs zenéig valamennyi jelentős mester énekelt kamarazenéje helyet kaphat.

    Az énekegyüttes három évtizede, 1987-ben elsőként mutatta be Magyarországon Rachmaninov Vesperását, majd közel húsz évvel később lemezfelvételt is készített a darabból. A mű magában foglalja a keleti egyház istentiszteletének, zsolozsmájának kezdő ájtatosságát (vesperás) és az orthroszt, az alkonyati és a reggeli zsolozsmát.

    A darab „mámorító pompája a benne felhasznált orosz egyházi énekek, illetve kijevi és görög liturgikus dallamok érzéki szépségében is rejlik” – írta a Tomkins Énekegyüttes lemeze nyomán egy kritikus.

     

    Ajánlatunk


    Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

    A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

    Ajánló


    43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

    Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016