• Program


    Budapesti Vonósok / Klasszikusok Tükrében I.

    Budapesti Vonósok / Klasszikusok Tükrében I.

    Hogy miért lehet hasznos a legújabb művek iránt elkötelezetteknek a mai zenét – ráadásul a szerzők – társaságában a „klasszikusok tükrében” is meghallgatni? Talán mert a modern zene kérdéseire a múltból is érkezhetnek válaszok.
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. november 27. szombat, 17:00

    Budapesti Vonósok / Klasszikusok Tükrében I.

    Műsor:
    A. Honegger: Hymn
    Tornyai Péter: csak hallomásból – Dukay Barnabásnak – ősbemutató
    Dukay Barnabás:
    1., E. Satie - Dukay B.: A Názáreti második darabja
    2., Boldogok, akik szomorúak, mert megvigasztalják őket
    3., A Pantokrátor szentjei körében
    4., Az önmagában nyugvó szìv második motettája
    Liszt Ferenc: Angelus

    házigazda: Molnár Szabolcs zenetörténész

    Hetvenedik születésnapja alkalmából a múlt évben köszönthettük Dukay Barnabást. Zeneszerzői stílusán szinte semmilyen nyomot nem hagytak a művészi önfelmutatás gesztusainak, ennek ellenére – vagy éppen ezért – egy Dukay-darabot szinte egyetlen hang alapján fel lehet ismerni. Művei sok szálon kapcsolódnak a múlthoz, a számára kedves mesterek és művek kánonja ugyanakkor egy alternatív zenetörténetet körvonalaznak. Ebben a kánonban olyan, egymástól távolinak gondolt alkotók játszanak kiemelkedően fontos szerepet, mint Bach, Satie vagy Liszt. De vajon hogyan tud kapcsolódni ehhez a kánonhoz egy olyan fiatal alkotó, mint Tornyai Péter? És hogyan talált rá Honegger különleges hangvételű vonószenekari darabjára?

    Tájékoztatjuk látogatóinkat, hogy a 633/2021. (XI. 18.) Korm. rendelet értelmében rendezvényeink helyszínein mindenki számára kötelező a maszkviselés.

    Ajánlatunk


    Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Ajánló


    Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016