• Program


    Chicagói Ifjúsági Szimfonikus Zenekar (USA) Vezényel: Allan Tinkham

    Chicagói Ifjúsági Szimfonikus Zenekar (USA) Vezényel: Allan Tinkham

    Mi a közös a Chicagói Szimfonikus Zenekar, az amszterdami Concertgebouw Zenekara és a Berlini Filharmonikusok között? Az, hogy e világhírű együttesek művészei között feltűnően nagy számban találhatók olyan zenészek, akik annak idején a Chicagói Ifjúsági Szimfonikus Zenekar (Chicago Youth Symphony Orchestra, CYSO) tagjaként kezdték zenei pályafutásukat.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. június 24. szombat, 19:30

    A mára nemzetközileg is elismert ifjúsági együttest 1946-ban alapították, és hetven éve adták első nyilvános koncertjüket. A tagok jelentős része tanulmányai befejezése után a profi zenei életben helyezkedik el: ők nemcsak az Egyesült Államok, hanem Európa leghíresebb zenekarai által is keresett előadóművészek. A CYSO az elmúlt hét évtizedben jószerével az egész világot bejárta, de Magyarországon most szerepel először. A külföldi koncertkörúton részt vevő zenekari tagokat közel hatszáz, hat és tizennyolc év közötti fiatal zenész legtehetségesebbjei közül választották ki, akik mind a Chicago Youth Symphony Orchestras elnevezésű, zenei oktatással és tehetséggondozással foglalkozó programban vesznek részt. A kiválasztottaknak lehetőségük nyílik arra, hogy a szimfonikus zenekari irodalom ismertebb darabjai mellett izgalmas kortárs alkotások előadásában is közreműködhessenek. A CYSO felkészítését Allan Tinkham vezetésével hivatásos zenészek végzik, akik mesterkurzusok és szemináriumok révén is azt kívánják elérni, hogy a fiatal zenészek kellő szakmai tudást, gyakorlatot és önbizalmat szerezzenek akár a világ legkiemelkedőbb koncerttermeiben történő fellépésekhez is. Munkájukat a jövő generációkba történő befektetésnek tekintik.

    Műsor:

    Dvořák: Karnevál-nyitány, op. 92
    Elgar: Délen (Alassio) - koncertnyitány, op. 50
        
    Csajkovszkij: VI. (h-moll, „Patetikus”) szimfónia, op. 74

    Vezényel: Allen Tinkham

    Ajánlatunk


    Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

    Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

    Ajánló


    félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

    Otto Hahn német kémikus éppen a Nobel-díj átvételére készül 1946-ban Stockholmban. Pár órával a ceremónia előtt szállodai lakosztályába betoppan Lise…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016