• Program


    Cipriano Consort / Régizene

    Cipriano Consort / Régizene

    Kevesen tudják, milyen sokszínű és színgazdag hangzása lehet egy öt furulyából álló együttesnek. A reneszánsz idején virágkorát élő hangszer hangfekvés szerint differenciálódott, és népes hangszercsaláddá alakult. Ez az egyszerű instrumentum elképesztő zenei mutatványokra képes.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. március 2. péntek, 19:00

    A Cipriano Consort műsora azt is elárulja, hogy a furulya, helyesebben a különböző hangú furulyák akár egy teljes kórust is helyettesíteni tudnak: a műsorban elhangzó négy- és ötszólamú dalok, chansonok, madrigálok, motetták eredetileg vokális kompozíciók voltak. A kor szokásának megfelelően azonban a lejegyzett szólamok nem írtak elő kötelező hangszer- (vagy énekhang-) használatot. Az előadónak tudnia kellett, melyik szólamhoz rendeljen dallamot vagy éppen kíséretet játszó hangszereket (magas vagy mély fekvésű énekhangot). A programban szereplő komponisták mindegyike - Jacob Obrecht (1457/8-1505), Josquin des Prez (1450/55-1521), Jacques Arcadelt (?1507-1568), Cipriano de Rore (1515/6-1565), Nicolas Gombert (ca. 1495-ca. 1560) és Adrian Willaert (ca. 1490-1562) Németalföldön született. Jóllehet legtöbbjük egyházi intézmény szolgálatában élte az életét, sok világi darabot is komponáltak, amelyeket különböző gyűjteményekben, például madrigálkötetekben jelentettek meg.

    Ajánlatunk


    Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

    Ajánló


    Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

    Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016