• Program


    Danyiil Trifonov zongorakoncertje / BTF 2018

    Danyiil Trifonov zongorakoncertje / BTF 2018

    Budapesti Tavaszi Fesztivál
    Danyiil Trifonov zongorakoncertje

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. március 31. szombat, 19:30

    Mompou: Variációk egy Chopin-témára
    Schumann: Karnevál, op. 9/12 – Chopin
    Grieg: Hangulatok, op. 73/5 – Tanulmány (Hommage à Chopin)
    Barber: Noktürn (John Field emlékére), op. 33
    Csajkovszkij: Tizennyolc darab, op. 72/15 – Un poco di Chopin
    Rahmanyinov: Variációk egy Chopin-témára, op. 22
    SZÜNET
    Chopin: cisz-moll impromptu, op. 66 („Fantaisie-impromptu”)
    Chopin: 2. (b-moll) szonáta, op. 35

    Danyiil Trifonov (zongora)

    A fiatal zongoristanemzedék egyik legfényesebb csillaga, a huszonhat éves Danyiil Trifonov immár nem csak ígéret. Martha Argerich szerint amit Trifonov „a kezével művel, az egyenesen technikai csoda! Az érintése egyszerre lágy és démoni. Soha nem hallottam ehhez foghatót.”Danyiil Trifonov ötéves korától a moszkvai Gnyeszin Intézetben tanult zongorázni. Tudását 2009-től Clevelandben tökéletesítette. A 2010–11-es évadban – több korábbi versenygyőzelem után – három jelentős nemzetközi versenyen is díjat nyert: a varsói Chopin-versenyen harmadik, Tel-Avivban a Rubinstein-versenyen, illetve a moszkvai Csajkovszkij-versenyen első díjat nyert. Pályája versenygyőzelmeinek köszönhetően meredeken ívelt fel, a világ nagy koncerttermeiben és élvonalbeli zenekarok szólistájaként mutatkozott be.2017-ben Trifonov nyerte el a nagy presztízsű Karajan-díjat, melyet a Salzburgi Húsvéti Fesztiválon vett át.

    Ajánlatunk


    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

    Ajánló


    Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

    A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016