• Program


    Debussy összes hangszeres kamaraműve I.

    Debussy összes hangszeres kamaraműve I.

    Debussy 1910-ben szerzői estet adott Budapesten.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. november 3. péntek, 19:00

    A koncert után Csáth Géza interjút készített a zeneszerzővel, akit többek között a Debussy-forradalomról faggatott. „Sohase csináltam forradalmat és egyáltalán nem vagyok forradalmár” – nyilatkozta. „Akik ezt állítják rólam, azok nem ismernek sem engem, sem a muzsikámat. És ugyan ki ellen csináltam volna forradalmat? A régiek ellen? Azoknak, akik igazán nagyok, a legnagyobb tisztelője, csodálója vagyok. Beethoven, Mozart, Haydn ellen forradalmat csinálni? Badarság. Ezek örök mesterek, örök, amit csináltak, és ezt soha semmiféle forradalom nem döntheti meg.” Ha végigfuttatjuk szemünket Debussy kamarakompozícióinak nem különösebben hosszú listáján, szembetűnő a klasszikus kamaraműfajok hangsúlyos jelenléte. Vajon Haydn és Mozart után egy évszázaddal nem tűnik mindez anakronisztikusnak? A darabok mélyére pillantva persze azonnal kiderül, hogy Debussy kamarazenéjének anakronizmusában van valami üdítően provokatív, vagy ha tetszik forradalmi. S ha igaza volt Erik Satie-nak, hogy Debussy, „ez a művészetforradalmár nagyon polgár volt a hétköznapi életben”, akkor miért is ne a polgári szalonvilág keretei között lett volna a leginkább forradalmi? A zeneszerzői életművek meghatározott műfajait a maga teljességében bemutatni kívánó Összkiadás élőben sorozat ezúttal Debussy kamarazenéjéről ad átfogó képet frissen végzett és/vagy doktorált zeneakadémisták közreműködésével.

    Debussy: Skót induló
    Debussy: Hat antik sírfelirat
    Debussy: Noktürn és scherzo
    Debussy: Intermezzo
    Debussy: Kis szvit
    Debussy: Cselló-zongora szonáta
    Debussy: Hegedű-zongora szonáta
    Debussy: Szonáta fuvolára, brácsára és hárfára
    Fejérvári Zoltán, Szabó Marcell (zongora); Kruppa Bálint (hegedű); Izsák Ilona (brácsa); Karasszon Eszter (cselló); Razvaljaeva Anasztázia (hárfa); Tóth Zsuzsanna (fuvola)

    Ajánlatunk


    Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

    A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

    Ajánló


    Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016