• Program


    Diótörő

    Diótörő

    Pjotr Iljics Csajkovszkij: Diótörő

    Táncjáték  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. december 30. szombat, 19:00

    A Diótörő című balett színrevitele minden színházban a karácsonyi csodaváráshoz kötődő lelki töltődést segíti. A fénypontot jelenti az ádventi időszak végén, ráhangol az ajándékvárás örömére, de mindenekelőtt kitárja a lelket a másik ember felé. Az eredeti E. T. A. Hoffman-történet, a Diótörő és Egérkirály témája és cselekménye, valamint Csajkovszkij sokszínű muzsikája különleges találkozás: engedi szabadon szállni a gyermek vágy- és fantáziavilágát, ugyanakkor képes újra gyermekké varázsolni a meglett embereket is. Ráismertet a világ és az emberek sokféleségére, segít természetesnek venni és elfogadni ezt a sokszínűséget.

    William Fomin táncjátéka egyaránt szólít meg gyermeket és ifjút, felnőttet és idős embert. A Diótörő és az Egérkirály harcának meséjét egy különös karácsonyi kép foglalja keretbe: a város lázas ünnepi készülődése közepette egy ablakot látunk, amely mögül egy férfi és egy nő néz dermedten kifelé. Vajon újjáéleszthető-e a szeretet, ha visszaidézik a csodát, a mesét, ami hajdan összekapcsolta őket?

    (A Sopron Balett előadása)

    Rendező-koreográfus – Fomin, William (táncművész, koreográfus Harangozó - díjas)

    Ajánlatunk


    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Székely Csaba Az igazság gyertyái című műve a bözödújfalusiak megpróbáltatásainak állít emléket. A szerző mély empátiával és sajátos humorral fordul e kifejezetten megrendítő téma felé. Egy olyan közösség életébe nyerünk bepillantást, akik mindig is jól megfértek egymással, kivéve a történelemnek abban a négy évben, amikor a hatalom erőszakkal beleszólt az életükbe.

    Ajánló


    A Ferencsik bérlet koncertjein a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a bécsi klasszikához illőn csökkentett létszámmal lép pódiumra. A záróesten mindehhez még…

    Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016