• Program


    dot.Consla: SOS lebegés

    dot.Consla: SOS lebegés

    Az előadás időtartama 40 perc.
    16 éven felüli nézőinknek ajánljuk.

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. április 17. kedd, 19:00

    ‘Két lét egy helyett. Magába fordul kitaszít a tér.
    Két lét nem értelek. Árnyékot vet rám a fény.’ (Labanc Dániel)

    A darab a consla nyelvén kalauzol el minket olyan állapotokba, amikre vágyunk és amiktől félünk is. Egy krízis utáni élet, egy élet utáni krízis, táncban.

    Alkotók, előadók: Fehér Laura, Frigy Ádám, Gönczöl Nikoletta
    Zene: Gergely Atilla
    Fény: Vajda Máté
    Grafika: Kosztándi Orsolya
    Dramaturg: Téri Gáspár
    Kosztüm: Bicsérdi Ágnes
    Koreográfia részletek: Ronaldo Magalhaes De Aguiar, Bata Kinga
    Koreográfus: Ujszászi Dorottya

    Támogatók: NKA, Záborszky Péter, BAB, SÍN

    A dot.Consla 2013 óta működő projekt társulat, melynek profilja az Ujszászi Dorottya által létrehozott CONSLA mozgásforma bemutatása, és kortárs tánc színházi előadások létrehozása.
    Ujszászi Dorottya a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskolát szakmai Nívó-díjjal végezte. Fontos éveket töltött a Budapest Táncszínháznál, majd a PR-Evolution, Inverse Dance, Badóra Társulat, és a Magyar Nemzeti Balett modern estjeiben szerepelt. Jardin d’Europe és többszörös Fülöp Viktor-ösztöndíjas. A Hubert Essakow Dance (UK), Quan Bui Ngoch, – Les Ballet C de la B táncosának – ‘3art3 Company’ (CH) tagja volt. Ranglista vezető versenytáncos, 2011-től a nemzetközi salsa és zouk élet meghatározó alakja Leon Rose-zal (UK/FR), majd Edelmar Pieternelle, Pasty-val (Curacao/NL). Sokrétű tudását a kortárs tánc, kontakt improvizáció és salsa ötvözetéből alkotott CONSLA műfajában összegzi, melynek kutatásán, fejlesztésén 2010 óta dolgozik. Saját társulata a dot.Consla és Consla Core. 2013-ban társulatával a shanghai Swatch Art Peace Hotel rezidense, munkáját a 2015-ös Velencei Biennálén bemutatták.
    A Bethlen Téri Színházban a Közép-Európa Táncszínháznak koreografált Click című előadással mutatkozott be.

    Ajánlatunk


    Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

    Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

    Ajánló


    "Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

    Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016