• Program


    Dresch Quartet, vendég: Chris Potter (USA)

    Dresch Quartet, vendég: Chris Potter (USA)

    A Dresch Quartet az Opus Jazz Club rendszeres fellépője, tagjai külön-külön is – számos más formáció tagjaként vagy vendégeként – gyakran játszanak itt.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. augusztus 16. szerda, 21:00

    Mindez persze teljesen érthető, hiszen a BMC és hazánk egyik legeredetibb szaxofonosa, illetve világszerte elismert zenekara közötti immár másfél évtizedes kapcsolatról hazai és külföldi koncertek, fesztiválfellépések tanúskodnak, nem beszélve a BMC Records gondozásában megjelent albumokról.

    A Dresch Quartet együttműködése a világ egyik legjelentősebb tenorszaxofonosával, Chris Potterrel nem újkeletű, hiszen 2011 augusztusában a BJC-ben, 2012 áprilisában a MÜPA Fesztivál Színházának pódiumán, s egy éve az Opus színpadán léptek fel közösen, s aki ott volt ezeken a koncerten, igazolhatja: mindegyik alkalommal igazi varázslat történt. Dreschék karakteres, teljesen eredeti zenei világába abszolút koherensen illeszkedett be az amerikai muzsikus, elkerülve a zenekar-vendég pozíció lehetséges csapdáit.

    „… a szünet nélkül közel kétórányi zenefolyam egyetlen pillanata sem volt unalmas, egysíkú, végig ébren tartották a feszült figyelmet, minden másodpercben történt valami nagyszerű. Misivel kettesben a műfaj fúvós arzenáljának széles skáláját vonultatták fel: Misi a tenor- és szopránszaxofont, valamint a fuhunt használta, a sztárvendég pedig főhangszere a tenor mellett, a meglehetősen ritkán használt basszusklarinéton is játszott.  Az öt instrumentum minden variációban sorra került, az egyik számban szoprán és tenor párosítás szólalt meg, a másikban fuhun és basszusklarinét, majd fuhun és tenor, de a leghatásosabbnak, mondhatni a legjazzesebbnek a tenor tandem bizonyult: két világklasszis tenoros párbaja. … Potter szemlátomást el volt ragadtatva, mind Misi fuhun-, mind pedig Lukács Miki briliáns cimbalomszólóitól.” – írta a MÜPA-beli koncertről Márton Attila a jazzma weboldalán.

    Közreműködik:

    Dresch Mihály - szaxofon, fuhun
    Lukács Miklós - cimbalom
    Horváth Balázs - nagybőgő 
    Baló István - dob 

    Chris Potter - szaxofon

    Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894

    Ajánlatunk


    3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

    Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

    Ajánló


    A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016