• Program


    Egy nap Mádon - Kállai Vonósnégyes

    Egy nap Mádon - Kállai Vonósnégyes

    Zempléni Fesztivál

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 12. vasárnap, 16:00

    KÁLLAI QUARTET
    Kállai Ernő, Szajkó Géza – hegedű / violin
    Dráfi Kálmán – brácsa /viola
    Balázs István – cselló /cello

    Mendelssohn: a-moll vonósnégyes
    Beethoven: c-moll vonósnégyes

    A Kállai Vonósnégyes 2015-ben debütált a Zeneakadémián, megalakulásuk után mindössze fél évvel második díjat nyertek a milánói Societa Umanitaria Nemzetközi Zenei Versenyen, majd 2016- ban első díjat a Weiner Leó Kamaraversenyen. Kállai Ernő elkötelezett kamarazenészként nagynevű amerikai és hazai mesterektől tanulhatta a vonósnégyes repertoárt, tanulmányait jól tükrözik a kvartett egyedi interpretációi. Mendelssohnt Beethoven inspirálta a mindössze tizennyolc évesen írt, a-moll vonósnégyes megformálásában, melyben egy korábban komponált dalának motívuma kapcsolja össze a négy tételt. A műhöz ezúttal egy korai Beethoven vonósnégyes párosul: az izgalmas, tüzes első tételt humoros scherzoso követi, a menüett tétel utáni virtuóz, gyors zárótételben pedig magyaros elemeket is felfedezhetünk.

    Belépőjegy: 1.500 Ft
    Június 30-ig 20% elővételi kedvezmény!

    Ajánlatunk


    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

    Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

    A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

    Ajánló


    Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    Egy fogadóban vagyunk, ahol a fogadósné miatt lakik ott egy gazdag és egy szegény gróf, egymással vetekednek a nő szerelméért.…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016