• Program


    Én Prométheuszra gondoltam

    Én Prométheuszra gondoltam

    Az Én Prométheuszra gondoltam című előadás témája a társadalmi felelősségvállalás és a manipuláció.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. április 5. péntek, 19:00

    Azt feszegetjük, hogy mi a kapcsolat a szó és a tett közt, a gondolat és a cselekvés közt. A történet egy slam poetry (vagy más néven kreatív versírás) óra kereteiből rugaszkodik el az osztálytermen kívüli valóságába, a felelősség és a hatalom felelősségének kérdései felé. Az előadás során végzett kreatív írásgyakorlatokkal és ritmusjátékokkal (majdnem) eljutunk a versírásig és mindez a történet szerves része, az alkotás és reflektálás magától értetődő eszköze. A részvételi színházi előadásban a nézők egyszerre résztvevői és nézői az eseményeknek. A felelősség kérdése kapcsán azt vizsgáljuk, hogy hol a határ? Meddig lehet felelős valaki mások gondolataiért és cselekedeteiért? A nézők hasonló folyamatba kerülnek bele, mint azok, akik a történetünkben valószínűleg nem ismerték fel a határokat, és a költészetből valóságot csináltak. De ki ezért a felelős?

    A szöveg a színészek improvizációinak felhasználásával készült.
    Rendező, színházi nevelési szakember: Bethlenfalvy Ádám
    Író-dramaturg: Sebők Borbála
    Játsszák: Feuer Yvette és Horváth Kristóf
    Videó: Galyas Gyula

    Ajánlatunk


    Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, 17 év után tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.

    1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

    Ajánló


    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    Otto Hahn német kémikus éppen a Nobel-díj átvételére készül 1946-ban Stockholmban. Pár órával a ceremónia előtt szállodai lakosztályába betoppan Lise…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016