• Program


    Európai Hidak-kortárs est

    Európai Hidak-kortárs est

    Ramon Lazkano: Eriden
    Alberto Posadas: Oscuro abismo de llanto y de ternura
    Hèctor Parra: Caressant l’horizon
    vezényel: Pascal Rophé

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 29. péntek, 19:45

    A francia Pascal Rophé életében három mű volt, amely olyan sokkolóan hatott rá, hogy egészen a karmesterségig repítette: Beethoven 9. szimfóniája, Stravinsky Tavaszi áldozata és Boulez Gazdátlan kalapácsa. Ugyanolyan magabiztossággal nyúl a 18-19. század szimfóniáihoz, mint a kortárs zenéhez. Szenvedélyét és újító személyiségét ezúttal spanyol kortársakon keresztül mutatja meg a közönségnek. A többszörösen díjnyertes baszk zeneszerző, Ramon Lazkano San Sebastiánból származik, a gyönyörű óceánparti városból, ahol a BFZ is visszatérő vendég. A hangversenyen elhangzó Eriden (1997–98) két teljesen ellentétes részből áll. Az első sűrű és mozgékony, gyakoriak benne a végletekig fokozott tempóváltások, a második viszont egyenletes és nyugodt, sok csenddel. A kettőség a mű címében is ott lüktet, a baszk szó egyszerre jelenti: megtalálni és megtalált.

    Sűrű zenei anyag a spanyol Alberto Posadas Oscuro abismo de llanto y de ternura (2003) című műve is, ami szabad fordításban annyit jelent: sírás és gyöngédség sötét mélysége. A darabban a hangok úgy ütköznek egymásnak, mint a földkéreg lemezei. Ahogy Posadas több alkotása, ez is izgalmas fúzió, a szerző ugyanis szívesen épít bele matematikai és fizikai folyamatokat kompozícióiba.

    Posadashoz hasonlóan Hèctor Parra is sokat foglalkozik a világot mozgató természeti erőkkel, és tudományosan közelít a zenéhez a Caressant l’horizonban (2011) is. Ábrázolása azonban se nem romantikus, se nem sztereotipikus. Az idő, a tér és a törékeny emberi lét határait feszegeti: a zenébe ültetett biológiai és fizikai metaforák segítségével képzeli el, mit tapasztalnánk, ha a rettentően intenzív gravitációs hullámok áthatolnának rajtunk. 

    Ajánlatunk


    Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek a helyzetükkel? Mi történik, ha a megannyi dolgozat javítása vagy az iskolai kirándulás kihat a pedagógus magánéletére?

    zenés átirat két részben

    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

    Ajánló


    Liliom, a „szerethető csirkefogó”. Liliom, a „külvárosi hintáslegény”. Liliom, a „kallódó életművész”. A „proletár”. Az „áldozat”. Az „asszonyverő”... Molnár Ferenc…

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016