• Program


    Feketetó / BTF 2018

    Feketetó / BTF 2018


     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. április 18. szerda, 19:00

    Közreműködik: Demeter Erika, Eötvös Rémusz, Herczku Ágnes – ének, Harangozó-díjas táncművészek, a Magyar Táncművészeti Egyetem néptánc szakos hallgatói (tanszékvezető: Hortobágyi Gyöngyvér), a Bartina Néptánc Egyesület gyermektáncosai (művészeti vezető: Matókné Kapási Julianna), az Etnofon Zenei Társulás zenészei

    Zene: Cserepes Károly, Kiss Ferenc

    Zenei vezető: Kiss Ferenc

    Szöveg: Balog Robert

    Díszlet: Zeke Edit

    Koreográfusok: Appelshoffer János, Mihályi Gábor, Rémi Tünde, Végső Miklós

    Színpadra állította: Foltin Jolán, Novák Eszter

    Rendező, koreográfus: Foltin Jolán

     

    Negreni (Feketetó) egy kis falu Romániában. Itt a 19. század óta minden ősszel országos vásárt rendeznek. Természetes, hogy egy soknemzetiségű országban – ahol együtt él román, magyar, cigány, zsidó, szász – ez a vásár egyben kulturális találkozóhely is volt.

    A 20. század végéig, ha zenészek keresték fel a vásárt, a hangszerüket is magukkal hozták. Elég volt végigmenni a vásáron, hogy hol az egyik, hol a másik nemzetiség zenéjét élvezhessük: az „áthallás” közöttük nem virtuális, hanem tényleges volt.

    „Feketetó mint szimbolikus tér azt fejezi ki számomra, hogy a kultúrák egyenértékűek: inkább összekötnek, mintsem elválasztanak minket egymástól. S talán könnyebb az »idegen« kultúrák tisztelete és elfogadása, ha meglátjuk bennük a saját arcunkat.” (Cserepes Károly)

     

     

    Ajánlatunk


    Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben kultikus alkotássá vált. A cím a hopi indiánok nyelvén annyit jelent: Kizökkent világ - ezzel a címmel forgalmazták a filmet annak idején Magyarországon is.

    zenés játék két részben

    Tóth-Vajna Zsombor a fiatal magyar historikus régizenészgeneráció kiemelkedő tehetségű tagja, karmester és a régi billentyűs hangszerek specialistája: orgona-, csembaló-, fortepiano- és klavikordművész. Tanulmányait a budapesti Zeneakadémián és az Amszterdami Konzervatóriumban végezte.

    Ajánló


    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016