• Program


    Fény Presszó

    Fény Presszó

    ŐSBEMUTATÓ
    Cziglényi Boglárka: Fény presszó
    Szerelem tartós béke idején

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. június 7. csütörtök, 15:00

    A kor: Amikor az árnyéknak is árnyéka volt. 1956 ősze.

    A hely: Egy rosszul látogatott kis presszó, amellyel a „tűrt” kategóriás főúr vezet.

    A szerelem, mondják az okosok (akik, mert okosak, megnyugtató távolságból szemlélik a tárgyat) olyan létforma, amely mindenütt megél, legyen az sivatag, családi viszály, feneketlen kút feneke, szegénység, lakatlan sziget – de még politikai viszonyok esetén sem hal meg. Legfeljebb a szerelmesek csókolózás közben sem merték lehunyni a szemüket, inkább körbehordozták a pillantásukat, hátha figyeli őket valaki. És figyeli.

    A kor meglepően időtálló, mai füllel hallgatva is hol andalító, hol vérpezsdítő jazzes slágerei, amelyek, mintha hírét sem hallották volna munkaversenynek és békeharcnak, a szerelemről dalolnak. Ezeket a slágereket hamarosan be is tiltották, szerzőit és előadóit Recskre vitték turnézni, vagy átnevelték őket, kitanították a kor ízlésének megfelelően kesztyűbe dudálni.

    Adva van tehát: egy presszó, a kelet-közép-európai kósza lelkek mentsvára; egy kimért, titokzatos főúr; adva van egy férfi és egy nő, mindkettejüket a zord idő (meteorológiai és egyéb értelemben egyaránt) kergette be ide; a triót néhány gyanús alak és fura rendfenntartó egészíti ki.

     

    Már csak egy kérdés marad: hogyan lesz a háromból kettő: ki nyeri el a szerelmet, és ki lesz az, aki félreáll a másik kettő útjából. Ja, és hogy hová vezet ez az út, az is kérdés még. Meg hogy mit keres az a sok, egyre több ember odakint? és mit kajabálnak egyre hangosabban?

    Főúr:Jekl László
    Nő:Páder Petra
    Férfi:Böröndi Bence
    Idegen:Chován Gábor

    Utcanép. Prosti, Vendég, Ellenőr, Rendőr: Molnár Kinga
    Utcanép. Prosti, Vendég, Ellenőr, Rendőr: Gaál Zsófia

    Utcanép, Koldus, Részeg vendég, Forradalmár: Motyovszki Sándor

    Utcanép, Jampec, udvarló, Vendég, Forradalmár: Dudás Demeter


    rendező:Frigyesi András
    díszlettervező:Hajdu Bence
    jelmeztervező:Rományi Nóra, Muladi Klára
    dramaturg:Kovács Kristóf
    zenei vezető:Faragó Béla
    mozgás:Bóbis László
    rendezőasszisztens:Juhász Gabriella

    Ajánlatunk


    zenés játék két részben

    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

    Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

    Ajánló


    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016