• Program


    Ferencsik bérlet 2. - Radovan Vlatkovic, Bertrand de Billy

    Ferencsik bérlet 2. - Radovan Vlatkovic, Bertrand de Billy

    Napjaink egyik legjelentősebb dirigense érkezik a zenekarhoz, hogy különleges műsort vezényeljen egy szintén világhírű szólista közreműködésével.

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. október 26. csütörtök, 19:30

    Bertrand de Billy Franciaországban született, de Németországban lett ismert operakarmester; később a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarának első karmestereként a szimfonikus repertoárt – ezen belül éppen az itt hallható német és osztrák szerzők műveit – vezényelte óriási sikerrel. A Siegfried-idill tulajdonképpen a 18. századi szerenád-muzsikák kései leszármazottja. Zenei anyaga a Brünnhilde ébredését kísérő varázslatos dallammal indul. A folytatásban Siegfried kürtmotívuma csendül fel, majd a kompozíció tetőpontján az erdei madár éneke. Ezt követően Mozart egyik méltán népszerű versenyműve csendül fel az 1780-as évekből – a szólista az a Radovan Vlatković lesz, aki 1990 óta tartozik a kürtművészek legjobbjai közé, és aki egyszerre professzor a Salzburgi Mozarteumban és a madridi Zsófia Királynő Zeneakadémián. Az est második részében a szimfonikus repertoár egyik legnagyobb szabású alkotását hallhatjuk: a művet Richard Strauss 1896-ban komponálta Friedrich Nietzsche filozófiai munkája alapján, hatalmas zenekarra, orgonával. A monumentális opus kezdő ütemei önmagukban is slágerré váltak, a kompozíció titokzatos motívumai, zenei szimbólumai azonban máig megfejtetlenek.

    Bertrand de Billy karmester

    Richard Wagner: Siegfried-idill
    Mozart: Kürtverseny, Esz-dúr no.3, K 447
    R. Strauss: Imígyen szóla Zarathustra - szimfonikus költemény, op. 30.

    Radovan Vlatković kürt

    Nemzeti Filharmonikus Zenekar

    Ajánlatunk


    Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

    zenés átirat két részben

    Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

    Ajánló


    A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja…

    Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

    A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016