• Program


    Ferencsik bérlet 3. - Severin von Eckardstein, Hamar Zsolt

    Ferencsik bérlet 3. - Severin von Eckardstein, Hamar Zsolt

    Schumann és Severin von Eckardstein
    Ferencsik bérlet 3.

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. november 28. kedd, 19:30

    Tündérkirály, Puck, Titania, a lelkét varázstojásban őrző Gonosz varázsló, a hős Iván herceg és a zenetörténet többi jól ismert mesealakja – velük találkozhatunk ezen az estén egy olyan nagyszerű zongoraművész közreműködésével, akit a világ egyik legjelentősebb versenyén, a brüsszeli Erzsébet Királynő Versenyen elért győzelem indított el a pályáján, és akit azóta is a romantikus zongorairodalom kiemelkedő tolmácsolójaként tartanak számon. A saját fantáziavilágot teremtő, a zene álmokkal teli éjszakai oldalát is megannyi remekműben megjelenítő Robert Schumann csodaszép a-moll zongoraversenye a romantika mint életérzés par excellence kifejeződése, és ha kimondatlanul is, de bizonyára ebben is szerepet kaptak képzeletének kitalált alakjai. A koncertet nyitó alkotás egy tündéropera karaktereit vonultatja fel bámulatos színességgel és nem kevés humorral, a műsor második részében megszólaló mű pedig a hangszerelés csodája, amely a zenekari színek ma is kápráztató gazdagságával festi le a gonosz Kascsej kertjét és a benne játszódó, bájos és ijesztő epizódokban egyaránt bővelkedő történetet.

    Hamar Zsolt karmester

    Weber: Oberon-nyitány, op. 62
    Schumann: Zongoraverseny a-moll
    Tűzmadár – teljes balettzene Czakó Ferenc homok-animációjával

    Severin von Eckardstein zongora

    Nemzeti Filharmonikus Zenekar

    Ajánlatunk


    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

    Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

    Ajánló


    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

    Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016