• Program


    Ferenczi és Freud
    4

    Ferenczi és Freud

    Egy végzetes négyszög története – Ferenczi Sándor és Sigmund Freud barátsága
    Írta: Sándor Anna

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 12. szerda, 19:00

    A magyar pszichoanalízis legjelentősebb alakjának, Ferenczi Sándornak és világhírű mesterének, Freudnak a különleges kapcsolatát viszik színre november 25-én a Spinoza Színházban. Czeizel Gábor rendezésében Székhelyi József mellett, Gémes Antos és Takács Kati főszereplésével kerül bemutatásra egy végzetes négyszög történetéből fakadó dráma.

    Ferenczi Sándor, Freud munkatársa és barátja, később kiszemelt utódja lett a pszichoanalízis első professzora. Ferenczi hozta ki Freud tudományát a kezdeti bécsi magányosságból és hozta létre a Budapesti Iskolát. Kapcsolatukat azonban egy végzetes négyszög felborította. Ferenczi beleszeretett párja, a 8 évvel idősebb Gizella lányába, Elmába is. A két nő között nem tudott dönteni, végül Freud tanácsára Gizellát vette feleségül. E tanács következményeként azonban megromlott Ferenczi és Freud érzelmi kapcsolata, ami viszont elősegítette Ferenczi szakmai továbblépését. Ekképp születtek meg Ferenczi eredeti gondolatai, tanulmányai. A Ferenczi-Freud- Gizella-Elma négyszögéből fakadó dráma bemutatja a pszichoanalízis születését és a gyerekcipőből adódó buktatókat is.


     

    Ajánlatunk


    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    Ajánló


    1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016