• Program


    Folklór előadás/ Folklore show a Budai Vigadóban
    3

    Folklór előadás/ Folklore show a Budai Vigadóban

    A Magyar Állami Népi Együttes az egyik leghíresebb népi együttes Magyarországon. 1951-ben alakult azzal a céllal, hogy Magyarország és a magyar lakta területek zene, tánc és öltözködési kultúráját valamint közösségbeli magatartását megismerje, tanulmányozza, magáévá tegye és ezeket az értékeket magas művészi fokon közvetítse a magyar közönség és a világ közönsége felé.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. október 2. kedd, 20:00


    Fennállásának több, mint öt évtizede alatt az Együttes teljesítette nemes feladatát, életre keltette és színpadra vitte a magyar nép gazdag kultúráját. A gazdag, színpompás repertoár az Együttest egyben a világ legtöbbet utazó együtteseinek rangjára emelte. Az 50 év alatt az Együttes 4 világrész 44 országának színpadain lépett fel és több mint 7,5 millió nézô elismerését vívta ki. Az utóbbi években az Együttes különleges érdeklődést keltett az USA- ban - ezt bizonyítja a Columbia Artist háromévenkénti, három hónapra szóló meghívása - és a Távol-Keleten egyaránt.

    Az Együttes 34 táncosból, 14 tagú cigányzenekarból és egy 5 tagú népzenei kis zenekarból áll. A rendkívül gazdag repertoár autentikus táncanyagra épül, a koreográfiák közül néhány elzárt falvak féltve őrzött kincseit dolgozza fel, évszázadokra visszanyúló mozgásanyag felhasználásával. Az öttagú kis zenekar hagyományos hangszereken játszik és a variációkban gazdag magyar népzenét teljes pompájában a legmagasabb művészi szinten mutatják be. A Oláh Jenő vezette világhírű cigányzenekar a zenekari kíséret mellett önálló zenekari darabokat is előad, gazdag repertoárjuk olyan magyar és nemzetközi klasszikusokat szólaltat meg, mint Liszt, Bartók, Kodály és Brahms.

     

    Ajánlatunk


    1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

    Ajánló


    Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

    Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016