• Program


    Góbé Zenekar 10 - Akusztikus, autentikus

    Góbé Zenekar 10 - Akusztikus, autentikus

    Akusztikus, autentikus
    Góbé Zenekar 10

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 26. kedd, 19:00

    Tízéves fennállását ünnepli idén ősszel a Góbé Zenekar. Tagjai még középiskolásként találkoztak egy koncert ürügyén, később azonban közös együttest alapítottak, amellyel szinte azonnal belevetették magukat a budapesti underground folkéletbe. Később mindannyian a Zeneakadémián folytatták klasszikus és népzenei tanulmányaikat, így otthonosan mozognak úgy az autentikus népdalok, mint a bartóki feldolgozások világában. Az elmúlt évtizedben a táncházaktól a Szimpla Kerten át a Müpa hangversenyterméig számtalan helyen léptek fel, egyaránt lelkes résztvevői voltak a különböző népzenei és könnyűzenei fesztiváloknak. Eddig két lemezük jelent meg, amelyeken a tradicionális népzenei vonal ápolása mellett egyéni megoldások is megjelennek. Céljuk divatba hozni a népzenét, átlépve a stílusok és kategóriák határait. Talán az együttes egyik tagja, Kiss-B. Ádám foglalta össze a legfrappánsabban a Góbé Zenekar munkásságát: „Legszívesebben ilyen zenét hallgattunk volna. S mivel nem volt ilyen, hát megcsináltuk mi.”

    Ajánlatunk


    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

    Ajánló


    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Bősze Ádám 2019 őszén indította el „Nagy zenészek, nagy szerelmek” című előadás-sorozatát, mely a világ leghíresebb zeneszerzőinek magánéletéről, esetenként izgalmas…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016