• Program


    Harjinder Pal Singh - Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XXII.

    Harjinder Pal Singh - Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XXII.

    Sorozatunkban ismét színpadra kerül a magából végtelen nyugalmat és derűt árasztó hangszer, a kasmíri cimbalomnak is nevezett szantúr, amely a múlt század egyik nagy újítása volt az indiai klasszikus zenében, és Shivkumar Sharma, valamint az estén fellépő tanítványa, Harjinder Pal Singh tették nemzetközileg elismertté.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 23. szombat, 20:00

    19.15-től a Shivkumar Sharma a Santur mestere című dokumentumfilmet vetítjük magyar felirattal.

    Harjinder Pal Singh a modern szantúr megalkotója, Pandit Shivkumar Sharma első tanítványa. A kasmíri cimbalomjáték a ritmus és a dallam végtelen variációjára épül, ezért Harjinder előbb tablán tanult, majd elsajátította a pakhawaj játékot Ustad Nihal Singh tanítványaként. Kiemelkedő zenei tehetsége miatt spirituális vezetője Satguru Jagjit Singh Bombay-be vitte, hogy ott Pandit Shivkumar Sharma beavatott tanítványa legyen. Első szólókoncertjét 1986-ban adta a híres Pt. Vishnu Digambhar Paluskar fesztiválon, Delhiben, azóta a világ színpadait járja, hogy népszerűsítse hangszerét.
     
    Bhupinder Singh Chaggar egyik legkitűnőbb tanítványa Pt. Sharda Sahai-nak, a Benares tabla Gharana nagymesterének. A több évtized gyakorlással és koncertezéssel nemcsak Európa, de India egyik elismert tabla-szólistája lett. Az elmúlt évtizedekben folytatta progresszív zenei hozzáállását és a klasszikus koncertek mellett számos nagyszerű jazz és világzenei formációban szerepelt. Szóló tablajátékával meghívást kapott a legnagyobb Angliai indiai klasszikus zenei fesztiválra, a Darbar fesztiválra, ami azért is kitüntetés, mert ott jellemzően az indiai klasszikus zene idősebb, Indiában nevelkedett generációja mutathatja meg tudását.
     
    Harjinder Pal Singh Santur
    Bhupinder Singh Chaggar Tabla

    Ajánlatunk


    Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

    A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz.

    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

    Ajánló


    Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér…

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016