• Program


    Harsonák a porcelánboltban

    Harsonák a porcelánboltban

    Zempléni Fesztivál
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 13. hétfő, 15:00

    CORPUS HARSONAKVARTETT
    Sütő András – harsona
    Pálinkás Péter – harsona
    Stürzenbaum Róbert – harsona
    Galla Ákos – basszus harsona

    G. Verdi: Nyitány a Nabucco c. operából (Wagner Csaba hangszerelése)
    Enrique Crespo: Tres Milonga (Troiliana, Campera, Candombe)
    Szentpáli Roland: From Within / Belülről
    Balogh Sándor: Variációk a Dávid harsonaverseny témájára

    Közel húsz éves együttes, a világon egyedülálló nemzetközi versenygyőzelmekkel és kapcsolatokkal, hangszereiket 2005 óta az angol Michael Rath hangszerkészítő mester támogatása biztosítja. A fesztivál visszatérő vendégeiként erre az alkalomra szakmai szempontból is igényes, ugyanakkor különleges műveket válogattak. Tres Milonga, azaz három tánc címmel a dél-amerikai származású, Németországban élő harsonás barát saját népzenéjéből komponálta háromtételes művét. Szentpáli Roland fő motívumaiban népzenei elemekből alkotott darabja mesterien ötvözi a hagyományos négysoros erdélyi népdalt a 7/8-os friss balkáni tánczenével. Balogh Sándor zeneszerző-karmester a híres Dávid harsonaverseny fő témájára, motívumára különböző
    zeneszerzők, Vivaldi, Mozart, Wagner, Dvořák, Liszt, John Williams, Elvis Presley, Boban Marcovic stílusában írta 8 tételes művét.

    Belépőjegy: 1.000 Ft, diákoknak a helyszínen: 500 Ft

    Ajánlatunk


    A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

    Ajánló


    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

    A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

    Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016